ACTUALITATEUSR-PLUS blochează bugetul Capitalei. PSD sare în apărarea primarului. Nicușor Dan: Sunt...

USR-PLUS blochează bugetul Capitalei. PSD sare în apărarea primarului. Nicușor Dan: Sunt uluit, realmente nu se poate așa ceva!

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a declarat, miercuri, “uluit” de solicitările USR PLUS cu privire la buget, afirmând că subiectul a fost discutat cu grupurile de consilieri generali și „toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc”, potrivit Agerpres.

„Vă spun sincer, sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa ceva”, a spus edilul la ședința CGMB.

Consilierii generali USR PLUS din CGMB i-au solicitat primarului Capitalei, Nicușor Dan, să retragă proiectul bugetului Bucureștiului pe 2021.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vrem să ne așezăm la masă să discutăm și să venim în fața bucureștenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. E ca și cum Parlamentul ar fi în situația de a aproba bugetul Guvernului fără să știe pe ce se bazează. (…) Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde. (…) Imediat ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale şi legale, grupul de consilieri USR PLUS din Consiliul General îl va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuțiilor în cel mai scurt timp posibil”, a declarat, marți seară, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, precizează Financialintelligence.

Partidul Social Democrat sare în apărarea lui Nicușor Dan

Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București, Aurelian Bădulescu, a declarat miercuri că bugetul ar trebui votat în forma actuală iar pentru restul solicitărilor să se aștepte până la rectificare.

„Haideți să închidem un buget pe formula asta, avem capacitatea dată de lege să ne întâlnim la rectificare, până atunci facem un efort comun, pentru că până la urmă bucureștenii sunt cei pe care trebuie să-i sprijinim, mergem la domnul Cîțu, dacă o mai fi și cât o mai fi pe acolo, și sigur ne dă banii. Haideți să convenim asupra unor chestiuni de bun simț, nu să ținem în tensiune un București întreg”, a spus consilierul la ședința CGMB.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Bădulescu a afirmat că datoriile Capitalei nu sunt “o rușine” și că acestea vor fi plătite atunci când le va veni rândul, potrivit Știripesurse.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...