ACTUALITATEUSR PLUS a distribuit 120.000 de calendare cu „rânduieli bisericești pe anul...

USR PLUS a distribuit 120.000 de calendare cu „rânduieli bisericești pe anul 2021” și un citat dintr-o Biblie protestantă în județul Gorj

Alianța USR-PLUS a distribuit în județul Gorj calendare care conțin, pe o parte, „rânduielile bisericești în anul 2021”, iar pe cealaltă chipul celor doi candidați ai formațiunii pentru Senat și Camera Deputaților, R3Media a descoperit în exclusivitate.

Calendarul USR-PLUS conține „zile de post și posturi de peste an”, „zile în care nu se săvârșesc parastase” și zilele „în care nu se fac nunți (în anul 2021).

Pe lângă datele calendaristice, lângă logo-ul USR-PLUS apare un citat ce se dorește din Biblie: „…toate lucrurile să-ți meargă bine și sănătatea ta să sporească așa cum sporește sufletul tău”.

Acest citat nu este preluat din Biblia sau Sfânta Scriptură a Bisericii Ortodoxe Române, ci din versiunea din 1924 a lui Dumitru Cornilescu, neoprotestantă, după cum arată siteul Bible.com.

Despre această versiune, în 2012 Patriarhia avertiza clerul și credincioșii ortodocși că „nu este ortodoxa si conține diferențe majore de traducere față de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române”. Varianta ortodoxă a pasajului este „Iubitule, mă rog să ai spor în toate şi să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cei doi candidați de pe calendarul cu „rânduieli bisericești” sunt Corneliu Răducan și Radu Miruță. Primul este ginerele fostului politician PDL, Dan Ilie Morega, fost președinte al Cooperației de Consum din Gorj și fost „erou al muncii socialiste”, condamnat pentru corupție în 2011. În acte, Corneliu Răducan poartă și numele de Morega, dar acest lucru este ascuns pe materialele de campanie, după cum a sesizat Libertatea.

Celălalt candidat este Radu Miruță, președintele USR Gorj. Acesta este fiul fostului șef al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruță, care a fost președintele acestei instituții timp de 8 ani. Judecătorul Miruță este înrudit cu fostul prefect și parlamentar de Gorj, Pantelimon Manta, care îi este cumnat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Calendarele USR cu „rânduieli bisericești” au fost tipărite în 120.000 de exemplare, așa cum scrie pe aceste materiale electorale.

Alianța USR PLUS este formată din singurele partide parlamentare care s-au pronunțat explicit împotriva referendumului pentru familie din 2018 și pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, lucru reafirmat și în actuala campanie electorală.

După alegerile locale, mai mulți membri ai USR au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie.

Andrei Caramitru, unul dintre strategii USR și fost consilier al co-președintelui Dan Barna, s-a pronunțat de mai multe ori împotriva Bisericii Ortodoxe și a Ortodoxiei în general. Recent a spus că „ E peste puterile mele de înțelegere de ce oamenii încă se considera ortodocși și merg in bisericile ticăloșilor și hoților ăstora. Dacă ești creștin – cum poți sa tolerezi ce vezi la ăștia? De ce nu te muți la catolici sau greco-catolici sau protestanți? Care sunt toți normali și civilizați. Nu ca diavolii in sutane de la BOR”.

Pagina oficială a USR Tineret publică în mod constant ironii la adresa Bisericii Ortodoxe și își manifestă constant sprijinul homosexualității.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, a distribuit așa zise „calendare creștin ortodoxe”, în care crucea a fost înlocuită cu sigla formațiunii politice. Patriarhia Română a criticat inițiativa.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...