marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEUrsula von der Leyen: Alimentele au devenit parte din „arsenalul terorii” al...

Ursula von der Leyen: Alimentele au devenit parte din „arsenalul terorii” al Rusiei. Restricțiile impuse de UE „nu afectează produsele alimentare”

Alimentele au devenit parte din „arsenalul terorii” al Rusiei, a declarat, miercuri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit CNN, citat de news.ro.

Într-un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg, von der Leyen a subliniat necesitatea urgentă de a restabili transportul în porturile Ucrainei la Marea Neagră, ca remediu la criza alimentară globală preconizată.

„Acesta este un asediu rece, insensibil și calculat al lui Putin asupra unora dintre cele mai vulnerabile țări și oameni din lume. Prin urmare, onorabili deputați, alimentele au devenit acum parte din arsenalul terorii Kremlinului și nu putem tolera acest lucru”, a declarat von der Leyen parlamentarilor UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, ea a precizat că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei „nu afectează produsele alimentare de bază”: „Nu afectează comerțul cu cereale sau alte alimente între Rusia și țările terțe. Iar embargoul portuar are în mod special scutire completă pentru bunurile agricole”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Remarcile ei au loc în contextul întâlnirii dintre ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, miercuri, la Ankara, în cadrul căreia au discutat probleme legate de exporturile de cereale din Ucraina.

Von der Leyen a mulțumit Națiunilor Unite pentru „eforturile” depuse de reluare a transporturilor de cereale prin porturile Ucrainei la Marea Neagră, reiterând că „majoritatea cerealelor ucrainene pot fi exportate” doar prin aceste rute. Ea a adăugat că se așteaptă ca UE să demonstreze „aceeași solidaritate” pe care „a arătat-o Ucrainei atunci când vine vorba de abordarea crizei alimentare din lume”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În luna mai, în cadrul unei întâlniri la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida, șefa Comisiei Europene a spus că Rusia este „cea mai directă amenințare” la adresa ordinii mondiale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. O nemernica in gandire si in fapte! Face tot ce ii sta in putinta sa blocheze binele comun si dupa aceea face pe nevinovata! O ordinara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE