marți, martie 28, 2023
ACTUALITATEUnul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii A MURIT, după ce...

Unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii A MURIT, după ce s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert

Dirijorul austriac de origine maghiară, Ștefan Soltesz, a murit pe scenă în timpul unui concert la Teatrul Național din Munchen, a anunțat Opera de Stat Bavareză.

Soltesz a murit în timp ce dirija opera „Femeia tăcută” de Richard Strauss”, scrie Agerpres.

„Cu consternare şi profundă tristeţe (Opera de Stat Bavareză) trebuie să anunţe decesul lui Stefan Soltész”, a transmis instituţia într-un comunicat de presă. La rândul său, Directorul general al Operei de Stat Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat „profund întristat” de moartea dirijorului, în vârstă de 73 de ani. „Pierdem un dirijor talentat”, a scris el pe Twitter. În lunga sa carieră, maestrul austriac de origine ungară a dirijat în operele din Viena, Graz, Hamburg şi Berlin.

Soltesz s fost director muzical la Staatstheater Braunschweig (centrul Germaniei) din 1988 până în 1993 şi dirijor al Operei Flamande din Antwerpen şi Gent din 1992 până în 1997. Stefan Soltész a debutat pe scena Operei de Stat Bavareze în 1995.

Soltesz este ultimul pe o listă tot mai lungă de persoane care se prăbușesc subit. Unele dintre aceste persoane au decedat.

Unii dintre acești oameni erau foarte tineri, iar pe listă sunt numeroși sportivi. Așa cum scria jurnalistul Dan Udrea, în redacțiile presei este tabu să întrebi dacă frecvența acestor fenomene este legată de vaccinarea împotriva Covid-19.

Germania a luat în considerare introducerea vaccinării obligatorii. Landul Bavaria are o rată a vaccinării cu două doze de aproape 75%.

Opera de Stat din Bavaria, acolo unde a lucrat Soltesz, a fost foarte implicată în procesul de vaccinare. Instituția a găzduit chiar și un loc unde cetățenii se puteau vaccina.

Din octombrie 2021, Opera de Stat din Bavaria a impus prezentarea dovezii vaccinării, a unui test negativ sau a recuperării pentru a intra în clădire.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate