luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri anti-COVID gratuite

Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri anti-COVID gratuite

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectări în China, după renunţarea Beijingului la controversata sa politică ‘zero-COVID’, reprezentantul CE Stella Kyriakides le-a oferit chinezilor solidaritate şi sprijin din partea UE, dar și donaţii ale unor vaccinuri, fără a menționa numărul de doze oferite şi nici cine este producătorul lor, informează Adevărul.ro.

„În contextul situaţiei COVID din China, Comisarul (pentru Sănătate) Stella Kyriakides i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate şi sprijin din partea UE. Aici este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, precum şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante”, conform purtătorului de cuvânt, scrie Agerpres.

Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare (de echipamente, vaccinuri şi medicamente n.r.) sunt „adecvate”.

Ea a mai precizat că Beijingul este deschis „pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională” pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că „poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze”.

Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China – vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN – pentru populaţia sa.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate