marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUniunea Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de...

Uniunea Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane de euro pentru sprijinirea companiilor afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat, marți, o schemă românească, în valoare de 358 de milioane de euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de Covid-19, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici și medii afectate de pandemia de Covid-19 și active în sectoarele manufacturier, comerț angro și turism.

Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura este destinată să ajute companiile să finanțeze investiții în active tangibile și intangibile și să depășească deficitul de investiții acumulat în economie din cauza crizei virusului. De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investițiile în active tangibile și intangibile, dar nu investiții financiare, nu va depăși nivelul maxim prevăzut în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat și se va acorda până la 31 decembrie 2022.

Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate