sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEUngaria | Un partid a inaugurat bustul lui Miklos Horthy în Parlamentul...

Ungaria | Un partid a inaugurat bustul lui Miklos Horthy în Parlamentul de la Budapesta, chiar în ziua în care România comemorează Diktatul de la Viena

Partidul Mi Hazánk Mozgalom (Mișcarea Patria Noastră) din Ungaria a inaugurat în birourile din Parlamentul de la Budapesta o statuie a liderului interbelic Miklos Horthy, scrie Kronika.

Bustul „regentului” Ungariei din timpul celui de Al Doilea Război Mondial a fost amplasat în biroul vicepreședintei legislativului maghiar, Dórá Dúró (foto).

Informația a fost dată chiar de politiciana maghiară, care a scris pe Facebook: „Statuia unui om de stat în Biserica Națiunii, după dezvelire”. Evenimentul a avut chiar în ziua comemorării, de către România, a Diktatului de la Viena, prin care o parte din teritoriul național era cedat Ungariei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Același partid a depus în Parlamentul de la Budapesta o inițiativă legislativă prin care să fie aniversat oficial actul de Viena prin care partea de nord a Transilvaniei a fost alipită Ungariei, potrivit cotidianului Kronika.

Citiți și Suferințe din Transilvania anilor: 1940-1944, masacre și terorism sponsorizat de către statul horthyst

La dezvelirea statuii, Dórá Dúró a declarat că una dintre cele mai mari greșeli din politica Ungariei a fost aceea că nu a tratat cu demnitatea cuvenită realizările politice ale omului de stat Horthy Miklós.

Președintele acestei formațiuni l-a criticat pe Viktor Orban, deoarece, în ultimii doisprezece ani, „autoproclamatul guvern național Orbán” nu a spus clar, în orice forum internațional, că teritoriile care au fost returnate prin decizii legitime, au fost ulterior reanexate de alte state, cu aluzie la Ardeal.

La același eveniment, Ferenc Csukás Zetényi, președintele de onoare al Societății Miklós Horthy, a ținut un discurs, iar pastorul reformat Attila Kovács a binecuvântat statuia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Amiraul Horty ? Asta parca nu prea iubea evreii , sau au dat la pace ….. Satana are multe fete in satul Traznea , si Ip !

  2. Știrea e că la ce horthism revanșard emană Parlamentul de la Budapesta, coaliția cu UDMR implementată de președintele Iohannis tace chitic. Ce nu-și poate însă explica UE este aceeași lipsă de reacție adoptată și de opoziția AUR-USR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE