sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEUngaria | Toate magazinele „neesențiale” sunt închise pentru o lună. Cetățenii nu...

Ungaria | Toate magazinele „neesențiale” sunt închise pentru o lună. Cetățenii nu au voie să iasă din casă după ora 20:00

Școlile, grădinițele și magazinele „neesențiale” sunt închise în Ungaria începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții instituite pentru a frâna al treilea val al pandemiei de COVID-19. Învățământul primar se va desfășura cel puțin o lună numai online, la fel cum se desfășoară din noiembrie cel secundar și universitar, informează G4Media.

Aceste măsuri vor afecta puternic industria. Este permisă doar funcționarea magazinelor cu produse de bază: supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile. De asemenea, locuitorii din Ungaria nu au voie să iasă din case în perioada cuprinsă între orele 20:00 și 05:00.

Premierul maghiar, Viktor Orbán, a anunțat și o serie de măsuri reparatorii pentru cei afectați, care sunt privite însă cu scepticism de către întreprinzători, date fiind întârzierile cu care au fost achitate precedentele ajutoare.

Prim-ministrul a promis că guvernul va acorda o subvenție salarială de 50% celor care lucrează în domeniile în care activitatea va fi suspendată. Viktor Orbán a mai anunțat că impozitele vor fi anulate și pentru micii întreprinzători care plătesc contribuții pe baza unei norme de venit, conform MTI.

Între timp, cel puțin 1.002.714 cetățeni ungari au primit cel puțin prima doză a unuia din cele cinci vaccinuri anti-Covid-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/ BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE