ACTUALITATEUngaria | Toate magazinele „neesențiale” sunt închise pentru o lună. Cetățenii nu...

Ungaria | Toate magazinele „neesențiale” sunt închise pentru o lună. Cetățenii nu au voie să iasă din casă după ora 20:00

Școlile, grădinițele și magazinele „neesențiale” sunt închise în Ungaria începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții instituite pentru a frâna al treilea val al pandemiei de COVID-19. Învățământul primar se va desfășura cel puțin o lună numai online, la fel cum se desfășoară din noiembrie cel secundar și universitar, informează G4Media.

Aceste măsuri vor afecta puternic industria. Este permisă doar funcționarea magazinelor cu produse de bază: supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile. De asemenea, locuitorii din Ungaria nu au voie să iasă din case în perioada cuprinsă între orele 20:00 și 05:00.

Premierul maghiar, Viktor Orbán, a anunțat și o serie de măsuri reparatorii pentru cei afectați, care sunt privite însă cu scepticism de către întreprinzători, date fiind întârzierile cu care au fost achitate precedentele ajutoare.

Prim-ministrul a promis că guvernul va acorda o subvenție salarială de 50% celor care lucrează în domeniile în care activitatea va fi suspendată. Viktor Orbán a mai anunțat că impozitele vor fi anulate și pentru micii întreprinzători care plătesc contribuții pe baza unei norme de venit, conform MTI.

Între timp, cel puțin 1.002.714 cetățeni ungari au primit cel puțin prima doză a unuia din cele cinci vaccinuri anti-Covid-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/ BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite