marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEUngaria salută candidatura lui Iohannis la șefia NATO

Ungaria salută candidatura lui Iohannis la șefia NATO

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat că se bucură de faptul că Europa Centrală are, în sfârşit, un candidat pentru funcţia de secretar general al NATO, după ce Klaus Iohannis și-a anunțat marți candidatura pentru acest post, informează Agerpres.

Acesta a reafirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul de la Budapesta nu îl va sprijini pe olandezul Mark Rutte pentru această funcţie.

„Eu aşa cred că astăzi rezultatul alegerii secretarului general al NATO are aceeaşi şansă ca şi la Loto 6/49. Eu pot să vă spun două lucruri în ceea ce priveşte poziţia Ungariei. Noi, sigur, nu o să sprijinim candidatura lui Mark Rutte. Nu-l vom sprijini!

Cum am putea sprijini un om care anterior a zis că Ungaria trebuie îngenuncheată. Într-o uniune ca NATO, unde nu există nimic mai important decât încrederea reciprocă, pentru că dacă cineva e atacat, ceilalţi trebuie să îl apere, într-o asemenea alianţă care se bazează pe încredere, noi nu putem sprijini un om care vrea să ne îngenuncheze. Cum am putea avea încredere? Astfel, Mark Rutte nu se poate baza pe sprijinul Ungariei. Totodată, ne bucurăm că în sfârşit avem un candidat din Europa Centrală. NATO niciodată anterior nu a avut un candidat din Europa Centrală, acum avem un candidat şi asta este o veste bună. Ce va ieşi, care va fi rezultatul încă nu ştim”, a spus Peter Szijjarto, potrivit traducerii oficiale.

Reamintim că președintele Iohannis și-a anunțat candidatura la funcția de secretar general al NATO.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan – o revoltă ţărănească … – Rador
    http://www.rador.ro › Documentar
    2 nov. 2015 · Răscoala s-a întins, ajungând şi în părţile Aradului, Maramureşului şi Sibiului, la ea participând şi ţărani saşi şi maghiari. Pentru a câştiga …

    (lucram cu documentele de Partid si de Sat!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE