ACTUALITATEUngaria renunță la majoritatea restricțiilor. Viktor Orban: A venit vremea să se...

Ungaria renunță la majoritatea restricțiilor. Viktor Orban: A venit vremea să se spună „adio măștilor” în locurile publice

Ungaria va renunța la majoritatea restricțiilor antiepidemice încă în vigoare, inclusiv la cele de circulație pe timp de noapte și la obligativitatea măștii, de îndată ce numărul celor vaccinați va ajunge la 5 milioane în acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban, transmit Reuters și MTI, citate de Agerpres.

„Aceasta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei!”, a afirmat el, adăugând că a venit vremea să se spună „adio măștilor” în locurile publice.

Ungaria este singura țară din Uniunea Europeană care a aprobat și utilizat vaccinuri din Rusia și China în cantități mari înainte ca Agenția Europeană a Medicamentului să le fi examinat sau autorizat, ceea ce i-a permis să atingă una din cele mai mari rate de vaccinare din Uniunea Europeană.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Majoritatea activităților industriei de servicii – hoteluri, restaurante, teatre, cinematografe, săli de fitness, de sport – au fost reluate deja. După atingerea pragului de 5 milioane de vaccinați (în prezent fiind vorba de 4.898.866), se va renunța la restricțiile de circulație pe timp de noapte și la programul restrâns al restaurantelor și magazinelor.

La evenimente private și de familie vor putea fi prezente până la 50 de persoane, la nunți, maximum 200, iar la celelalte evenimente în aer liber, până la 500. La cele organizate în spații închise vor avea însă acces doar persoanele care au certificat de vaccinare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate