sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEUngaria | O lege menită să protejeze suveranitatea națională prevede sancțiuni dure...

Ungaria | O lege menită să protejeze suveranitatea națională prevede sancțiuni dure pentru politicienii care acceptă bani din străinătate

O lege adoptată de Parlamentul de la Budapesta prevede sancționarea partidelor și politicienilor care primesc bani din străinătate, dacă vor fi depistați de noua agenție „Pentru protecția suveranității”.

Legea, denumită „a protejării suveranității naționale”, va da puteri Biroului pentru Protecția Suveranității să investigheze interferențele străine în politica de la Budapesta.

Este o inițiativă a partidului Fidesz, de guvernământ. Biroul pentru Protecția Suveranității va fi înființat până în februarie 2024.

Șeful agenției este numit de președintele Ungariei, Katalin Novak, la propunerea lui Viktor Orban.

Pachetul legislativ, introdus de liderul grupului parlamentar Fidesz, Máté Kocsis, permite sancționarea partidelor și politicienilor care acceptă bani din străinătate în campania electorală. Pedepsele pot ajunge la trei ani de închisoare.

Oponenții legii afirmă că legea va fi folosită pentru a reduce la tăcere vocile de opoziție. Întâmplător sau nu, opoziția din Ungaria primește sprijin masiv de la Bruxelles și de la Washington, în diferite forme.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE