ACTUALITATE Ungaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul...

Ungaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul Justiției: Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare

Ministrul Justiției din Ungaria a cerut, luni, convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei, transmite Reuters, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiției  solicită sancționarea lor.

Într-un val din ce în ce mai mare de critici, unii oficiali guvernamentali denunță cenzurarea opiniilor conservatoare de către companiile de social-media, cum este Facebook.

„Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare, de dreapta. Am și experiență personală în acest sens”, a spus ministrul Justiției Judit Varga, potrivit sursei citate.

Aceasta a afirmat că marile companii de IT încalcă toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau blocarea din umbră a anumitor utilizatori din motive politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite