ACTUALITATEUngaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul...

Ungaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul Justiției: Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare

Ministrul Justiției din Ungaria a cerut, luni, convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei, transmite Reuters, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiției  solicită sancționarea lor.

Într-un val din ce în ce mai mare de critici, unii oficiali guvernamentali denunță cenzurarea opiniilor conservatoare de către companiile de social-media, cum este Facebook.

„Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare, de dreapta. Am și experiență personală în acest sens”, a spus ministrul Justiției Judit Varga, potrivit sursei citate.

Aceasta a afirmat că marile companii de IT încalcă toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau blocarea din umbră a anumitor utilizatori din motive politice.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate