ACTUALITATEUngaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul...

Ungaria intenționează să sancționeze companiile de social-media pentru încălcarea normelor democrației. Ministrul Justiției: Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare

Ministrul Justiției din Ungaria a cerut, luni, convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei, transmite Reuters, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiției  solicită sancționarea lor.

Într-un val din ce în ce mai mare de critici, unii oficiali guvernamentali denunță cenzurarea opiniilor conservatoare de către companiile de social-media, cum este Facebook.

„Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare, de dreapta. Am și experiență personală în acest sens”, a spus ministrul Justiției Judit Varga, potrivit sursei citate.

Aceasta a afirmat că marile companii de IT încalcă toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau blocarea din umbră a anumitor utilizatori din motive politice.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...