miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEUngaria a instituit cele mai dure reguli din Europa pentru muncitorii străini:...

Ungaria a instituit cele mai dure reguli din Europa pentru muncitorii străini: Cetăţenii țărilor terțe pot fi angajați doar dacă nu sunt maghiari disponibili

Ungaria a decis că toate locurile de muncă sunt rezervate cetățenilor săi, muncitorii străini putând fi angajați numai în cazul în care nu sunt disponibili lucrători locali, scrie Rador Radio România, citat de știripesurse.

Noua lege introduce condiții mai stricte de intrare pentru resortisanții țărilor terțe și îşi propune să împiedice intrarea în ţară a imigranților ilegali.

Una dintre cele mai importante schimbări constă în introducerea categoriilor separate de permise de muncă pentru lucrătorii cu înaltă calificare și lucrătorii oaspeți cu calificare scăzută, precum și un nou permis pentru investitori.

Permisul de ședere pentru lucrătorii invitaţi se va acorda, prin lege, numai celor care vor lucra la anumiți angajatori, celor care provin din anumite țări și pentru anumite ocupații. În plus, permisul de ședere pentru lucrătorii invitaţi poate fi prelungit doar pentru o perioadă limitată, până la un total de 3 ani.

După această perioadă, permisul nu poate fi prelungit și trebuie depusă o nouă cerere. Prin urmare, lucrătorii invitați nu au dreptul la șederea permanentă în Ungaria și nici la reîntregirea familiei.

Una dintre principalele schimbări este că toate locurile de muncă sunt rezervate maghiarilor. Resortisanții țărilor terțe pot fi angajați doar atunci când nu există lucrători locali disponibili. Fiecare caz va fi investigat de autorități.

O altă noutate este că acum vor exista categorii separate de permise de muncă în funcție de calificări. Unele permise de ședere pot fi prelungite doar dacă solicitantul îndeplinește condițiile de ”conviețuire socială”, demonstrate prin susținerea unui examen de cultură maghiară.

Permisele de ședere se acordă doar pentru o perioadă limitată și nu există dreptul de reînnoire automată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ar fi bine să vedeți ce zic cei ce nu-i câtă-n strună lui Orban. Se pare că-i o altă patriotardă. Maghiarii au cheltuit cel mai puțin din UE anul trecut. Undeva zic că legea nu obligă firmele să dovedească că n-au găsit muncitori maghiari. Firmele mari și multinaționalele nici nu mai afișează, iau direct din străinătate. La Debrețin deschid cea mai mare fabrică de baterii auto din Europa. Ceva chinezi. Două treimi vor fi pakistanezi. Deja le fac blocuri.
    Nu zic că la noi e mai bine. La DeLonghi din trei linii două sînt cu srilankezi plătiți mai bine decît românii aduși în majoritate de pe sate. Iar media, la noi și la ei, cam tace. Tace tare de tot!
    PS Acuma-mi dau seama de ce pakistanezi la firmă chinezească și nu indieni sau alți asiatici.

  2. Oh, doamnă …

    Și eu care credeam că în cea mai flexibilă Democrație a lumii, Democrația Maxima, deja de peste 15 ani exista obligativitatea legală de a demonstra Guvernului că nu ai băștinași calificați, pentru ca Statul să acorde viza de lucru unui nevoiaș internațional dorit de Angajator …

    S-o fi inspirat și Ungaria de la Case mai Mari, dacă a ajuns și ea un Rai pe Pământ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE