joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEUngaria a blocat ajutorul de 18 miliarde de euro pe care UE...

Ungaria a blocat ajutorul de 18 miliarde de euro pe care UE l-a promis Ucrainei

Uniunea Europeană este nevoită să găsească o nouă soluție pentru a ajuta Ucraina, după ce Ungaria s-a opus marţi prin veto pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub formă de ajutor pentru Ucraina, informează Fanatik.ro.

„Nu am putut adopta pachetul, dar nu ne descurajăm. Ambiţia noastră continuă să fie să începem să trimitem ajutorul Ucrainei la începutul lui ianuarie 2023”,  a declarat ministrul finanţelor ceh, Zbynek Stanjura.

Chiar dacă Ungaria s-a confruntat cu o serie de probleme în relația ei cu Uniunea Europeană și riscă să piardă ajutorul promis de UE, aceasta nu se teme, fiind singurul stat din cele 27 de state membre care a respins acest ajutor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există voci care aduc în discuție rolul pe care Ungaria îl mai are în uniune, în contextul în care premierul maghiar face jocurile Rusiei și împiedică, mai mereu, măsurile propuse de Uniunea Europeană.

Tot Ungaria a fost cea care a blocat unilateral impozitarea pe profit a multinaționalelor cu minimum 15% în UE.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană avea în plan să folosească marja bugetului multianual al UE pentru a emite datorii și pentru a obține finanțare pe piețe pentru a garanta mai multe împrumuturi Ucrainei. Pentru că această măsură afecta bugetul comunitar era nevoie ca toate cele 27 de țări să fie de acord.

Vetoul maghiar ar putea fi, totuși, depășit, iar în acest sens miniștrii și-au însărcinat deja echipele tehnice și Comisia Europeană să „să examineze care sunt soluţiile care nu ar necesita o modificare a cadrului financiar multianual, deoarece acesta este elementul care blochează adoptarea pachetului”.

„Aceasta înseamnă că vom căuta o soluţie susţinută de cele 26 de state membre (fără Ungaria – n.r.)”, au transmis oficialii europeni. În condițiile în care Kievul are nevoie de 5 miliarde de euro pe lună pentru „nevoi urgente”, fiecare țară ar putea să trimită ajutoare în funcție de cât îi permite bugetul. De altfel, Ungaria era dispusă să ofere o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro pentru Ucraina.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. ue-ul nu ajuta poporul ucrainian si intretine razboiul… Orban isi joaca cartile dupa interesul national si, din punctul meu de vedere, bine face…

  2. O să vină corul de lichele finanțate gen Sever Voinescu urle că Orban e putinist.

    In realitate Orban blochează UE pentru că UE i a blocat fondurile. Omul joacă bine interesul national și clica eurobolșevică va trebui să deblocheze fondurile maghiare și să nu mai hărțuiască Ungaria cu elgibitisme grețoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE