vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEUnde sunt activiștii care cer „educație sexuală în școli” pentru combaterea „sarcinilor...

Unde sunt activiștii care cer „educație sexuală în școli” pentru combaterea „sarcinilor în rândul minorelor”? La Strehaia, în weekend s-au căsătorit doi copii cu vârste de 11 și 12 ani

Sâmbătă, 22 mai, la Strehaia (Mehedinți) a avut loc o „căsătorie” între doi copii: Mihai Ionuţ, 11 ani și cu Mirela, 12 ani, petrecerea având loc pe strada Rovine din localitate, scrie Gândul.

Ambii copii fac parte din comunitatea romă, iar căsătoria de la vârste fragede face parte din tradițiile acesteia, scrie Aleph News.

În weekendul anterior, în localitate a mai avut loc o astfel de „nuntă”, unde protagoniștii au 15, respectiv 16 ani. Ambele „cununii”, interzise de legea din România, sunt posibile datorită tradiției rome, privind căsătoria.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dorin Cioabă, unul dintre liderii comunității țigănești, spunea în 2014 că nu se vor mai face nunți până la vârsta de 16 ani, ci doar „logodne”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aceste evenimente, la care au luat parte sute de persoane și au fost popularizate pe rețele sociale și de mass-media, sunt ignorate de către activiștii care deplâng, aproape lunar, faptul că „România este pe primul loc în Europa la sarcinile în rândul mamelor minore”.

De altfel, acesta este principalul argument adus în discuție de activiștii (precum asociația Sexul vs Barza) care cer introducerea educației sexuale obligatorii în școli.

Activiștii, însă, ignoră evenimente precum cele de la Strehaia, care sunt foarte răspândite în rândul comunității rome și faptul că majoritatea mamelor minore sunt o consecință a tradițiilor țigănești.

Un studiu realizat de Unicef în 2004, intitulat „Roma Girls Early Marriage” confirma că majoritatea mamelor minore sunt în rândul comunității rome. După ce acest document a fost adus în atenția opiniei publice, UNICEF l-a șters de pe site( captura FOTO).

Acel studiu arăta că „Ponderea tinerelor rome care au căsătorii timpurii (înaintea vârstei de 20 de ani) este în creștere, de la 70% în cazul generației cu vârste cuprinse între 25-29 de ani la 84% în cazul generației de 20-24 de ani. Ponderea tinerelor rome care se căsătoresc sub vârsta majoratului (sub 18 ani) este de asemenea în creștere: de la 44,6 în cazul generației de 25-29 ani la 52,1% în cazul generației de 20-24 ani”.
Puțin mai jos, raportul preciza că „Un alt comportament demografic care ne reține atenția în cazul populației de romi este sarcina timpurie sau altfel spus vârsta scăzută la prima naștere. Datele de cercetare arată că la fel ca și în cazul creșterii ponderii căsătoriilor timpurii (sub 18 ani) se înregistrează și o creștere a ponderii sarcinilor avute înaintea vîrstei de 18 ani. Astfel, dacă se compară grupurile de vârstă de 25-29 ani și respectiv 20-24 ani se constată o creștere a ponderii sarcinilor avute sub 18 ani de la 30,6% în primul caz la 37,1% în cel de-al doilea (ICCV, 2002:9)”.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Asa este, numărul de nașteri la minore e în comunitatea de rromi adică țigani, poate unii nu cunosc acest termen.
    S a descoperit ca de fapt educația sexuala instiga la asa ceva pentru a obține bani murdari din avort.
    E inadmisibil. Ei vor stricarea conștiinței copiilor. Acești elevi nu vor mai putea a învețe, vor fi debusolați complet. Viitori golani ajung, clienți ai rețelelor de trafic de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE