sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEUnde dai și unde crapă: Probleme severe la uzina TMK Artrom din...

Unde dai și unde crapă: Probleme severe la uzina TMK Artrom din Reșița din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei. Proteste ale muncitorilor: Rușine să vă fie | VIDEO

Muncitorii de la TMK Artom Reșița au protestat joi, la București, împotriva măsurilor dispuse de autorități care au afectat activitatea fabricii, riscându-se chiar sistarea activității.

A fost a patra zi de proteste ale acestora și prima la București, după ce până joi manifestațiile au avut loc la Reșița.

Oamenii se plâng că din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse din cauza războiului din Ucraina, conturile companiei au fost blocate și activitatea fabricii este sistată, riscându-se concedierea angajaților.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Muncitorii au ieșit cu pancarde pe care se putea citi „Vrem să muncim” și „Slugile Europei”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, afirmând că sancțiunile împotriva Rusiei nu trebuie să afecteze locurile de muncă ale românilor. Alături de TMK Reșița, într-o situație asemănătoare se află și ALRO Slatina.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„PSD susține sancțiunile împotriva Federației Ruse, dar NU vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajații români, locurilor de muncă și, în general, economia națională.
După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși.
Solicit din nou Consiliului inter-instituțional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înțeleagă că activitatea companiilor de care depinde viața a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile, iar familiile acestor angajați să nu sufere!
Scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să #nu ajungă în Federația Rusă, nu să lași fără loc de muncă mii de români! Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună!
Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea și determinarea să se inspire din soluțiile europene astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei naționale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacționeze!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate