ACTUALITATEUna dintre primele persoane care s-a vaccinat în Elveția a murit. Ce...

Una dintre primele persoane care s-a vaccinat în Elveția a murit. Ce explicație au specialiștii

O persoană din Elveţia, care a fost între primele din ţară vaccinate împotriva covid, a murit, au anunţat, miercuri, oficialii cantonului Lucerna, fără a explica însă dacă decesul este legat de administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismal de reglementare a medicamentelor. Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.

Ulterior, Agenţia elveţiană pentru medicamente, responsabilă şi de autorizarea comercializării vaccinurilor anti-covid, a calificat drept „foarte improbabil” să existe o legătură între recentul deces şi imunizarea cu vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech, a informat AFP, citată de ȘtirileProtv.ro.

„Anchetele autorităţilor medicale cantonale şi Swissmedic au conchis, luând în considerare afecţiunile de care suferea persoana în cauză şi evoluţia maladiei sale, că foarte probabil nu a existat nicio legătură între deces şi vaccinare”, explică agenţia într-un comunicat.

„Datele foarte complete disponibile la ora actuală indică bolile preexistente ca fiind cauze naturale ale morţii (acestui pacient), ceea ce a fost înregistrat astfel în certificatul de deces”, precizează Swissmedic.

Persoana care a decedat avea 91 de ani era rezident al unui centru pentru vârstnici şi a fost printre primii din Elveţia imunizaţi cu vaccinul anti-covid dezvoltat de Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania).

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...