ACTUALITATEUna dintre cele mai puternice companii românești ar putea fi cumpărată de...

Una dintre cele mai puternice companii românești ar putea fi cumpărată de francezi

Francezii de la Saint-Gobain au intrat în linie dreaptă cu antreprenorul ro­mân Daniel Guzu pentru achiziţia producătorului de mate­ria­le de construcţii Duraziv, anunță ZF în exclusivitate.

Următorul pas îl reprezintă obţinerea aprobării de la Consiliul Concurenţei după care ar putea fi parafată tranzacţia, notează sursa citată.

Este a doua tranzacţie recentă care vizează un producător român de materiale de construcţii şi un concern internaţional. Elveţienii de la Sika au cumpărat în 2019 Adeplast contra sumei de 100 mil. Euro de la familia Bărbuţ.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Grupul francez Saint-Gobain are mai multe fabrici de materiale de construcţii în România, în care produce abrazivi, ţevi şi robinete industriale, sticlă, parbrize, izolaţii termice şi fonice, ţevi, gips-carton şi mortare. în ceea ce-i priveşte pe irlandezii de la CRH, ei deţin două fabrici de ciment (la Medgidia şi Hoghiz), plus o staţie de măcinare la Târgu-Jiu.

Saint-Gobain acoperă multe segmente ale pieţei de materiale de construcţii. Grupul s-a extins atât direct, cât şi prin achiziţii, în România cumpărând  Pietta Glass Working, o fabrică de sticlă din Vălenii de Munte cu afaceri de 20 de milioane de euro, dar şi un producător de materiale din Ploieşti. Astfel, în cazul ambelor grupuri, o achiziţie nu ar fi o premieră şi ar ajuta la dezvoltarea operaţiunilor din România.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...