Cetățeanul român tratat în prezent într-un spital din Atena nu este infectat cu virusul „variolei maimuței”, cum era suspectat inițiat, ci cu varicelă, au arătat primele rezultate ale analizelor de laborator duminică seara, relatează Keep Talking Greece, citat de news.ro.
Turistul român în vârstă de 29 de ani a fost primul caz suspect de „variola maimuțelor” în Grecia. Tânărul locuiește la Londra și și-a petrecut vacanța cu prietena sa pe insula Kefalonia.
El a fost transportat într-o capsulă specială la bordul unui avion C-130 din Kefalonia la Atena, sâmbătă seara. Anterior, televiziunea de stat ERT a anunțat că pacientul era bine dispus și nu avea febră, dar avea erupții pe tot corpul, erupții care l-au transformat într-un caz suspect de „variola maimuței”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În testele de laborator realizate la spitalul Attikon și la laboratorul special al Universității din Salonic, nu a fost detectat virusul „variolei maimuțelor”. Dimpotrivă, două teste repetate ale probelor prelevate de la pacient au arătat că tânărul a fost de fapt infectat cu varicelă, relatează presa greacă care citează un anunț oficial al Organizației Naționale de Asistența Sănătății din Grecia (EODY) duminică seara.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
EODY a mai precizat că „varicela a fost eradicată la nivelul populației umane din 1980, iar varicela este o boală comună care provoacă aproximativ 4 milioane de infecții la copii. Există un vaccin disponibil pentru varicelă și provoacă o boală mai ușoară decât variola”.
Până acum au fost detectate 80 de cazuri de „variola maimuței” (monkeypox) în lume, dintre care 50 sunt sub investigație. Infecții au fost raportate în nouă țări din Europa, în SUA, Canada și Australia.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Acest virus este comun doar în anumite părți din centrul și vestul Africii. Este o infecție care produce doar efecte blânde și persoanele infectate își revin în câteva săptămâni, scrie sursa citată, informând NHS (Serviciul Național de Medicină al Marii Britanii).
Totodată, virusul nu se răspândește foarte ușor și riscul pentru sănătatea publică este foarte redus. Nu există niciun vaccin pentru această variantă, dar există unul pentru varicelă despre care BBC afirmă că ar oferi 85% protecție împotriva monkeypox („variola maimuței”).
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Autoritățile belgiene au luat decizia de a introduce o carantină de 21 de zile pentru persoanele care sunt depistate cu „variola maimuței”. Decizia a venit după ce au fost găsit patru cazuri săptămâna trecută. Contactele persoanelor infectate nu trebuie să se autoizoleze, dar trebuie să rămână vigilenți.
În Anglia, ultimii patru infectați sunt persoane care se identifică drept LGBT. Mai mult, conform lui Mateo Prochazka liderul echipei științifice care analizează aceste cazuri pentru autoritățile britanice, 4 din 7 cazuri sunt la persoane care sunt fie homosexuale sau bisexuale.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Contactul apropiat între doi oameni (precum cel sexual) poate facilita transmisiunea – dar asta nu a fost descris până acum. Cu toate astea, proporția ridicată a cazurilor în Anglia între persoane care sunt fie homosexuali sau bisexuali (4 din 7) este deosebit de sugestiv pentru existența focarelor în rețele sexuale”, a spus expertul.