miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEUn profesor universitar român din SUA spune care este oportunitatea economică a...

Un profesor universitar român din SUA spune care este oportunitatea economică a țării noastre: Poate deveni hub logistic regional

Profesorul universitar Sorin Adam Matei, stabilit în SUA, a explicat într-un interviu pentru Libertatea, cum România poate avea o oportunitate economică, în contextul războiului Rusia-Ucraina, dacă Guvernul se raportează corect la acest eveniment.

El susține că țara noastră nu stă deloc rău la capitolul „exporturi”, iar acest lucru ar însemna ca statul nostru să se transforme în „hub logistic regional”. Mai exact, să fie punct de legătură în transport, export, lucru care ar putea „revigora” economia.

„În 10 ani putem ajunge de la circuite integrate la cipuri avansate. Suntem într-o conjunctură foarte bună. România se află pe locul 22 în lume în topul complexității exporturilor. Dacă guvernanții se comportă corect, adică atât să ajuți Ucraina, cât și să devii hub logistic regional”, a declarat profesorul Sorin Adam Matei, prodecan la Colegiul de Arte Liberale al Purdue-SUA”, pentru sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În urma cercetărilor sociologice pe care le-a realizat, profesorul Sorin Matei a ajuns la o concluzie: românii regretă „era industrializării” din cauza faptului că nu au acces la infrastructură, la servicii de calitate: în sistemul de transport, de sănătate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România s-a oferit să ajute Ucraina în exportul de cereale, pe cale feroviară, lucru care a atras criticilor de la Kremlin. Din acest motiv, Ministerul Apărării a fost nevoit să facă precizări, potrivit cărora România nu se va implica militar în războiul Rusia-Ucraina.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate