luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEUn profesor de la Yale sugerează o sinucidere în masă a bătrânilor...

Un profesor de la Yale sugerează o sinucidere în masă a bătrânilor din Japonia. Mii de fani în rândul tinerilor, care cred că că generațiile mai în vârstă limitează progresul economic

Un profesor de la Yale care a sugerat că sinuciderea în masă ar putea fi soluția pentru îmbătrânirea populației din Japonia a câștigat statutul de celebritate în rândul tinerilor țării, apărând chiar într-o reclamă pentru băuturi energizante, a raportat The New York Times, citat de BusinessInsider.

Yusuke Narita, profesor asistent de economie la Universitatea Yale, a susținut această soluție controversată ca o soluție pentru îmbătrânirea populației Japoniei în mai multe apariții publice și interviuri, a raportat The Times.

Japonia are cea mai mare proporție de cetățeni în vârstă din lume, iar procentul populației cu vârsta peste 65 de ani a crescut constant începând cu anii 1950.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Luna trecută, premierul japonez Fumio Kishida a declarat că țara este în pragul unei crize.

Într-un interviu acordat unei emisiuni online din decembrie 2021, Narita a spus că o „soluția destul de clară” ar fi introducerea sinuciderii în masă sau „seppuku” în masă a persoanelor în vârstă.

Când a fost presat de un adolescent cu privire la teoria sa cu seppuku în masă anul trecut, Narita s-a referit la o scenă din filmul de groază „Midsommar”, din 2019, în care o persoană în vârstă este trimisă să se sinucidă sărind de pe o stâncă, potrivit The Times.

„Dacă este un lucru bun sau rău, este o întrebare care are un răspuns mai dificil”, a spus Narita, potrivit ziarului.

„Așa că, dacă crezi că este bine, atunci poate că poți munci din greu pentru a crea o astfel de societate”, a adăugat el.

Acesta a discutat, de asemenea, despre eutanasie, o dezbatere controversată din punct de vedere politic din Japonia, spunând că obligativitatea sinuciderii asistate în viitor va „fi luată în discuție”, a raportat The Times.

În acest sens, Narita a menționat pa mama sa, care a avut un anevrism când avea 19 ani, descriind modul în care îngrijirea ei îl costă 100.000 de yeni (755 de dolari) pe lună, conform ziarului.

Pozițiile controversate i-au îngrijorat pe unii factori de decizie japonezi, criticii fiind îngrijorați că ar putea duce la genul de sentiment public care a dus la o lege a eugeniei din 1948, a raportat The Times.

Aceasta permitea sterilizările voluntare și involuntare ale persoanelor cu boli ereditare, boli mintale și dizabilități intelectuale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ciuda impactului negativ pe care l-a avut asupra celei mai mari părți a societății, Narita a câștigat o mulțime de fani în Japonia în rândul tinerilor care simt că generațiile mai în vârstă limitează progresul economic.

El are peste 550.000 de urmăritori pe Twitter, apare în mod regulat în emisiuni japoneze online, apare pe coperțile revistelor și a apărut într-o reclamă pentru băuturi energizante, a spus The Times.

Narita încearcă acum să nuanțeze scandalul și spune că remarcile sale au fost scoase în mare parte din context.

El a mai spus că folosirea termenilor „sinucidere în masă” și „seppuku în masă” a fost concepută doar ca „metafore abstracte”, adăugând că de atunci a încetat să mai folosească acele fraze.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate