ACTUALITATEUn politician din parlamentul finlandez se confruntă cu persecuție și cenzură din...

Un politician din parlamentul finlandez se confruntă cu persecuție și cenzură din partea autorităților pentru că a făcut o mărturisire de credință creștină

Săptămâna trecută, Comitetul Consultativ Creștin Interconfesional, inclusiv Biserica Ortodoxă Rusă și diverse alte confesiuni creștine, a emis o declarație în apărarea lui Päivi Räsänen, o mamă finlandeză, deputată în Parlament și soția unui pastor luteran finlandez care se confruntă cu persecuția și cenzura pentru că a „îndrăznit” să facă o mărturisire publică de credință, relatează orthodoxchristian.com.

Procesul în instanță împotriva politicianului este programat să înceapă pe 24 ianuarie 2022. Investigațiile poliției împotriva lui Räsänen au început în iunie 2019, când a pus sub semnul întrebării sponsorizarea oficială a evenimentului LGBT Pride 2019 de către biserica sa, printr-un tweet cu un citat din Biblie, conform ADF International.

„Creștinii care cred în Biblie văd homosexualitatea ca pe un păcat. În același timp, ei sunt chemați să nu condamne persoanele cu înclinații homosexuale, ci, dimpotrivă, să aibă grijă de fiecare astfel de persoană și să o ajute să găsească o cale spre pocăință și vindecare”, a declarat Comitetul Consultativ Interreligios.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Parlamentarul, medic, mamă a cinci copii și bunică de șapte copii este acuzată că a susținut un „discurs de ură” pentru că și-a exprimat credința în tweet, în comentariile de la o emisiune radio din 2019 și într-un pamflet produs în 2004, în care ea s-a referit la homosexualitate drept o „anomalie sexuală”.

„Aștept procedura juridică cu mintea calmă, încrezătoare că Finlanda va respecta libertatea religioasă și de exprimare, consacrate în drepturile fundamentale și convențiile internaționale. Nu voi da înapoi de la convingerea mea bazată pe Biblie și sunt gata să apăr libertatea religioasă și de exprimare în toate instanțele necesare.

Nu pot accepta că exprimarea credințelor religioase ar putea însemna închisoare. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, pentru ca nimeni altcineva să nu fie lipsit de dreptul său la libertatea religioasă și de exprimare”, a declarat Räsänen, care este deputat în Parlament din 1995, a fost președintele creștin-democraților din 2004-2015, iar din 2011-2015 a fost ministru de interne, cu responsabilitatea pentru afacerile bisericii din Finlanda.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...