ACTUALITATEUn politician de opoziție din Polonia cere „pedepsirea catolicilor” și „eliminarea” privilegiilor...

Un politician de opoziție din Polonia cere „pedepsirea catolicilor” și „eliminarea” privilegiilor acestora: Ar fi bine ca acest lucru să se întâmple într-un mod non-violent

În timpul uneia dintre ședințele de la Campus Polska, organizat sub patronajul primarului din Varșovia, Rafał Trzaskowski, la Olsztyn, s-a pus o întrebare cu privire la soluționarea conflictului cu actualul guvern dacă opoziția va câștiga alegerile, precum și conducerea la o separare efectivă a Bisericii de stat .

Deputatul Platformei Civice Sławomir Nitras a răspuns la întrebare afirmând că este doar o chestiune de timp până când Biserica și statul vor fi separate în Polonia. Totuși, Nitras a adăugat că el crede că, în curând, catolicii din Polonia vor deveni o minoritate.

„Ar fi bine ca acest lucru să se întâmple într-un mod non-violent. Să se întâmple pe o bază rațională, nu pe răzbunare, ci pe regula: aceasta este o pedeapsă echitabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să „eliminăm” unele dintre privilegiile lor, deoarece dacă nu facem acest lucru, atunci vor ridica capul dacă se schimbă ceva”, a declarat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arhiepiscopul Cracoviei Marek Jędraszewski a declarat canalului de știri TVP Info că un astfel de limbaj a fost deja folosit în istorie anterior.

„Această afirmație despre „eliminarea” oamenilor, chiar dacă nu s-ar referi la utilizarea unui ferăstrău real, care a avut loc deja de multe ori în istoria Bisericii, îmi amintește de întâmplările pe care le cunosc din istoria anilor 1920 și 1930, în secolul XX, când s-a născut nazismul în Germania. Pe atunci, au încercat să „elimine” evreii, pe măsură ce cei care aveau nevoie de așa-numitele lor privilegii erau dezrobiți”, a spus el.

Arhiepiscopul a subliniat că cuvintele lui Nitras ar putea fi considerate ca un fel de anunț al anumitor „presiuni administrative, culturale și de altă natură care ar determina oamenii care aparțin Bisericii să-și abandoneze credința.”

Marek Jędraszewski a mai precizat că pot fi utilizate „diferite metode” pentru realizarea acestui lucru, scrie RemixNews.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Citește și: Primarul Londrei îi învrăjbește pe polonezi împotriva propriului guvern conservator de la Varșovia: Acesta e doar primul pas, dar vor veni și după voi

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...