ACTUALITATEUn pacient internat la Spitalul Militar a murit după ce s-a negativat...

Un pacient internat la Spitalul Militar a murit după ce s-a negativat la covid, dar a luat patru infecții nosocomiale în spital. Bărbatul a fost transferat în Germania, dar nu a mai fost salvat

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, internat la Spitalul Militar Central din București, a murit la o lună de la infectarea cu coronavirus, interval în care s-a negativat la covid, dar a contactat patru infecții nosocomiale în spital, dezvăluie, luni, publicația Libertatea.

Potrivit sursei citate, Spitalul Militar Central nu a declarat aceste infecții, la respectiva secție ATI fiind internați și acum zeci de bolnavi.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost transferat din provincie în București, la o secție ATI din cadrul Spitalului Militar, în ziua de 14 noiembrie 2020, scrie Libertatea.

Pe 22 noiembrie, Buletinul de analize microbiologice nu a identificat nicio contaminare bacteriană sau fungică.

În 27 noiembrie, în urma analizelor făcute, s-au descoperit următoarele infecții nosocomiale:  Ciuperca Candida Albicans, Bacteria Klebsiella pneumoniae, Bacteria Stenotrophomonas pneumoniae. Pe 2 decembrie, se descoperă a patra infecție, cu Acinetobacter.

Pe 6 decembrie, la cererea soției, bărbatul de 49 de ani a fost transportat la un spital din Germania. Pe 9 decembrie 2020, bărbatul a murit cu septicemie la spitalul din Germania.

„Datele medicale sunt private și aparțin pacientului, însă ascunderea infecțiilor nosocomiale de către spitale este o problemă de sănătate publică la nivelul României.

În aceleași spații ATI de la spitalul condus de generalul Florentina Radu sunt internați chiar acum alți zeci de oameni, iar spitalul nu a declarat în sistemul electronic infecțiile și nici nu a fost alertat serviciul SPIAM (n.r. – serviciul de prevenire a infecțiilor asociate activității medicale) ca să evalueze situația, spun oameni din instituție”, se precizează în ancheta publicației Libertatea.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT