ACTUALITATEUn pacient internat la Spitalul Militar a murit după ce s-a negativat...

Un pacient internat la Spitalul Militar a murit după ce s-a negativat la covid, dar a luat patru infecții nosocomiale în spital. Bărbatul a fost transferat în Germania, dar nu a mai fost salvat

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, internat la Spitalul Militar Central din București, a murit la o lună de la infectarea cu coronavirus, interval în care s-a negativat la covid, dar a contactat patru infecții nosocomiale în spital, dezvăluie, luni, publicația Libertatea.

Potrivit sursei citate, Spitalul Militar Central nu a declarat aceste infecții, la respectiva secție ATI fiind internați și acum zeci de bolnavi.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost transferat din provincie în București, la o secție ATI din cadrul Spitalului Militar, în ziua de 14 noiembrie 2020, scrie Libertatea.

Pe 22 noiembrie, Buletinul de analize microbiologice nu a identificat nicio contaminare bacteriană sau fungică.

În 27 noiembrie, în urma analizelor făcute, s-au descoperit următoarele infecții nosocomiale:  Ciuperca Candida Albicans, Bacteria Klebsiella pneumoniae, Bacteria Stenotrophomonas pneumoniae. Pe 2 decembrie, se descoperă a patra infecție, cu Acinetobacter.

Pe 6 decembrie, la cererea soției, bărbatul de 49 de ani a fost transportat la un spital din Germania. Pe 9 decembrie 2020, bărbatul a murit cu septicemie la spitalul din Germania.

„Datele medicale sunt private și aparțin pacientului, însă ascunderea infecțiilor nosocomiale de către spitale este o problemă de sănătate publică la nivelul României.

În aceleași spații ATI de la spitalul condus de generalul Florentina Radu sunt internați chiar acum alți zeci de oameni, iar spitalul nu a declarat în sistemul electronic infecțiile și nici nu a fost alertat serviciul SPIAM (n.r. – serviciul de prevenire a infecțiilor asociate activității medicale) ca să evalueze situația, spun oameni din instituție”, se precizează în ancheta publicației Libertatea.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...