ACTUALITATEUn nou pas spre armata Uniunii Europene: Se va forma o forță...

Un nou pas spre armata Uniunii Europene: Se va forma o forță de reacție rapidă, din 5.000 de militari. Nucleul va fi oferit de Germania

Miniștri de externe și ai apărării din UE au decis luni să formeze o forță de reacție rapidă de 5.000 de militari, informează Reuters.

„Amenințările sunt în creștere, iar costul inacțiunii este clar”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, într-un comunicat, denumind documentul care stabilește ambițiile europene în materie de apărare și securitate care urmează să fie atinse până în 2030 drept „ghid de acțiune”.

Lucrările la strategie au început în 2020, înainte de pandemie, o retragere haotică din Afganistan și războiul din Ucraina. După ce pe 24 februarie a început invazia Ucrainei, UE și-a înăsprit limbajul la adresa Moscovei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„UE trebuie să fie capabilă să-și protejeze cetățenii și să contribuie la pacea și securitatea internațională”, a spus blocul într-un comunicat. „Acest lucru este cu atât mai important într-un moment în care războiul a revenit în Europa, în urma agresiunii nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și a schimbărilor geopolitice majore”.

Rusia și-a descris invazia drept o „operație militară specială” de dezarmare a Ucrainei.

În același timp, UE a spus clar că își vede eforturile ca fiind complementare cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și nu intenționează să concureze cu alianța militară condusă de SUA ca o ancoră a apărării occidentale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

Germania este pregătită să ofere nucleul noii forțe de reacție rapidă a UE în 2025, anul în care urmează să devină pe deplin operațional, a declarat ministrul Apărării Christine Lambrecht la Bruxelles.

Forța va înlocui grupurile de luptă existente ale UE pe care blocul le-a avut din 2007, dar nu le-a folosit niciodată. Planurile pentru o revizuire au câștigat teren după ce țările europene s-au luptat să facă față retragerii haotice din Kabul în august.

Liderii UE sunt așteptați să aprobe strategia de securitate, denumită Busola Strategică, la un summit de joi și vineri la Bruxelles.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate