miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEUn nou „oraș" se construiește în România: Guvernul investește aproape 2,5 miliarde...

Un nou „oraș” se construiește în România: Guvernul investește aproape 2,5 miliarde de euro pentru zeci de mii de militari nato de la baza Mihail Kogălniceanu

Guvernul României investește aproape 2,5 miliarde de euro pentru a construi un adevărat oraș. Este vorba de dezvoltarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu unde ar trebui să locuiască 10,000 de militari NATO cu familiile lor, informează știripesurse.

Lucrările au început deja în partea de sud a zonei de șantier, cu realizarea drumurilor de acces, dar și cu o rețea electrică. Lucrările sunt planificate să dureze cinci ani, dacă totul decurge conform planului.

Orășelul urmează să aibă grădinițe, școli, un spital, dar și magazine sau parcuri de distracție.

Potrivit autorităților, noua bază modernizată de la Mihail Kogălniceanu și orașul care se va dezvolta în jurul ei este concepută pentru a putea prelua logistică și resurse umane de la cea din Rammstein, din Germania.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis că Ministerul Apărării Naționale acordă o atenție deosebită programelor de modernizare pentru bazele în care sunt dislocate trupe Aliate şi ale Statelor Unite.

Astfel, proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu”, vizează consolidarea infrastructurii aeriene, inclusiv piste de decolare-aterizare, facilități administrative și sociale, zone de depozitare, precum şi mentenanța aeronavelor și se desfășoară în colaborare cu Brigada 101 Aeropurtată a SUA, a spus ministrul în marja Conferinței de Securitate de la München din 2024.

De asemenea, au fost amintite proiectele aflate în desfășurare pentru extinderea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii, în valoare totală de aproape 1,7 miliarde lei (fără TVA), esențiale pentru creșterea sinergiei şi a nivelului de interoperabilitate în cadrul activităților operaționale ale militarilor români şi americani.

„Scopul nostru comun este o regiune stabilă ancorată în comunitatea euro-atlantică, cu state reziliente şi suveranitatea statelor din regiune respectată. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri pentru a identifica toate soluțiile politico-diplomatice şi militare de sprijinire a deciziilor aliate cu privire la importanța strategică a Mării Negre. Obiectivul nostru este menţinerea securității Mării Negre pe agenda NATO“, a concluzionat ministrul Angel Tîlvăr

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. „Guvernul României investește aproape 2,5 miliarde de euro”
  Asta e de râsu’ plânsu’.
  Aţi început acest text cu 2 erori fundamentale:
  1. „Guvernul României”
  Corect ar fi: Guvernul din România (căci nu mai este de mult al României).
  2. „investește aproape 2,5 miliarde de euro”
  Corect ar fi:
  risipește aproape 2,5 miliarde de euro… sau:
  pierde aproape 2,5 miliarde de euro.

 2. construim orașe pentru străini in timp ce gonim românii din țară pentru că ii sărăcim țara prin datorii și achiziții din Occident

  eu zic să meargă toți românii in Occident si aici să facem o țară nouă, NATO , unde să parcăm militari din 20 de țări. Cine nu e de acord e putinist.

 3. Este vreun partid ce are în program scoaterea tuturor soldaților străini din România? Dar a tuturor muncitorilor străini? Sau unul ce vrea repunerea de tarife la energie electrică și gaze în locul hoției numită mincinos liberalizare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE