duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEUn nou obstacol în calea cumpărării unui vehicul electric. Hoții au început...

Un nou obstacol în calea cumpărării unui vehicul electric. Hoții au început să fure într-o veselie cablurile de încărcare, deoarece acestea conțin cupru

În SUA, hoții au început să vizeze stațiile de încărcare a vehiculelor electrice. Ei sunt interesați în special de cablurile de încărcare, deoarece conțin cupru, potrivit Breitbart.

Într-unul dintre cazuri, un pick-up Chevrolet Silverado s-a oprit la o stație de încărcare a vehiculelor electrice. Doi bărbați, dintre care unul cu frontală cap, au coborât din mașină. O cameră de securitate i-a înregistrat scoțând din mașină fierăstraie de tăiat metale. Unul dintre cei doi a tăiat mai multe cabluri de încărcare, iar celălalt le-a încărcat în mașină. În mai puțin de 2 minute și jumătate, au dispărut.

Scena din acea noapte a devenit parte a unui tipar tulburător în toată țara. Hoții au vizat stațiile de încărcare a vehiculelor electrice, intenționând să fure cablurile, care conțin cantități însemnate de cupru. Prețul cuprului este aproape de un nivel record pe piețele globale. Prin urmare, acesta a devenit extrem de atractiv pentru infractori.

Stații întregi de încărcare au devenit astfel nefuncționale. Proprietarii de vehicule electrice din SUA au fost forțați să caute cu disperare încărcătoare funcționale.

Pe lângă acest lucru, aproximativ 4 din 10 adulți din SUA cred că durează prea mult încărcarea vehiculelor electrice.

Stațiile de încrăcare, lovite de tot mai mulți hoți

În urmă cu doi ani, conform companiei Electrify America, cea care administrează a doua cea mai mare rețea de încărcătoare rapide cu curent continuu din țară, un cablu ar putea fi tăiat probabil la fiecare șase luni la una dintre cele 968 de stații de încărcare ale sale, care au nu mai puțin de 4.400 de prize la nivel național. Până în luna mai a acestui an, cifra a ajuns la 129 – cu patru mai multe decât în ​​tot anul 2023. La o stație din Seattle, cablurile au fost tăiate de șase ori în ultimul an, a declarat Anthony Lambkin, vicepreședintele operațiunilor Electrify America.

„Le permitem oamenilor să ajungă la muncă, să-și ducă copiii la școală, să ajungă la programări medicale”, a spus Anthony Lambkin.

„A avea o stație întreagă offline are un impact destul de mare pentru clienții noștri”, a mai adăugat el.

Alte două companii importante de încărcare a vehiculelor electrice – Flo și EVgo – au raportat, de asemenea, o creștere a furturilor. Stațiile de încărcare din zona Seattle au fost o țintă frecventă. Au fost lovite și statele Nevada, California, Arizona, Colorado, Illinois, Oregon, Tennessee, Texas și Pennsylvania.

Stații conduse de Tesla, care operează cea mai mare rețea de încărcare rapidă a națiunii, au fost lovite în Seattle, Oakland și Houston. Până în acest an, poliția din Seattle a raportat șapte cazuri de furturi de cabluri de la stațiile de încărcare, egal cu numărul pentru tot anul 2023. Hoții au lovit stațiile Tesla de patru ori în acest an, comparativ cu doar o dată anul trecut.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE