vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEUn nou caz „Bodnariu”, în Suedia? Două fete de 10-11 ani au...

Un nou caz „Bodnariu”, în Suedia? Două fete de 10-11 ani au fost luate dintr-o familie de români. Sen. Titus Corlățean: Două fete, cu cetățenia română exclusivă, sunt ținute ilegal și abuziv de statul suedez

Un nou caz „Bodnariu” este pe cale să explodeze în țările nordice, de data aceasta în Suedia.

Două fete, de 10, respectiv 11 ani, au fost luate de statul suedez, după ce una dintre copile a încercat să se răzbune pe părinți, mințind la școală că ar suferi violențe în familie. În urma investigării de către autorități, Poliția a descoperit că nimic nu este adevărat, dar autoritățile de la protecția socială suedeză nu dau drumul copiilor în familie.

Mai mult, fata și-a schimbat depoziția, recunoscând că a mințit, dar fără folos. Ambele fetițe sunt cetățeni români, fără altă cetățenie.

Asupra situației au atras atenția senatorii Titus Corlățean și Ben Oni Ardelean, într-o conferință de presă.

„Un nou caz dramatic cu o familie de români care locuiește în Suedia. Cele două fiice, S. și D., care au fost luate abuziv de către asistența socială din comunitatea suedeză în care această familie locuiește. (…) Am încercat gestionarea la solicitarea părinților, gestionarea discretă pe canale diplomatice timp de aproape un an și jumătate a acestui caz dramatic. Colaborarea cu instituțiile românești guvernamentale a fost foarte bună, o spun de la bun început: Ministerul Familiei, Autoritatea pentru Protecția Copilului, Ministerul de Externe, direcția consulară, ambasada s-au implicat. Toate eforturile noastre până acum nu primit niciun fel de răspuns din partea statului suedez.

Conferința de presă de astăzi însă este determinată de o situație dramatică și mă refer la o nouă tentativă de suicid a uneia dintre fetele care au fost luate de asistența socială. În esență, despre ce este vorba, familia S., cu două cele două fiice, S. și D., la sfârșitul lui decembrie în 2022 au intrat într-o situație care a marcat și marchează această familie într-o manieră îngrozitoare. La 2 decembrie, asistența socială dintr-o comună din Suedia intervine și ridică de la școală cele două fete, S. și D., S. la 11 ani neîmpliniți, D. 10 ani. De la acel moment familia trăiește o adevărată dramă. De la ce a plecat toată situația? Într-o discuție în familie fetița cea mare, S., solicită imperativ părinților să i se cumpere un machiaj și un smartphone. Părinții îi răspund: ‘Ești prea copil, ești încă un copil și ești foarte frumoasă, nu este cazul la această vârstă de machiaj. Ți-am luat un laptop cu acces la internet și la școală, și acasă, ai tot ceea ce îți trebuie’. Știind că la școală, fetele spuseseră, copiii foloseau smartphone-ul pentru a accesa inclusiv site-uri pornografice. Atunci, în mod firesc, părinții care sunt crescuți în familia creștină au preferat să nu dea curs acestei solicitări. Fata a amenințat că dacă nu se va da curs solicitării va spune școală faptul că ei suferă de acte de violență în familie, ceea ce s-a și întâmplat.

Asistența socială fără niciun fel de verificări vine și ridică fetele. Cealaltă fătă, de la bun început, D., afirmă foarte clar că este o invenție a surorii sale, că sunt copii iubiți în familie, respectați, nu este vorba despre niciun fel de abuz. Cealaltă fată care inițial a făcut această declarație falsă, după 2-3 zile realizează că situația este foarte delicată și se produce o ruptură în familie și spune foarte clar asistenței sociale și poliției faptul că în niciun caz nu au fost tratate rău și că a fost o solicitare a ei căreia părinților dintr-un motiv sau altul nu i-au dat curs la acel moment. Poliția face o investigație și într-o lună, maximum două, închide acest caz pentru că, evident, nu au existat astfel de probe, moment în care dispare orice rațiune pentru ca fetele să fie deținute în continuare de către asistența socială.”, a declarat senatorul Titus Corlățean, citat de DC News.

„Două fete, cu cetățenie română exclusivă, sunt deținute ilegal, abuziv și împotriva dorinței părinților, de către statul suedez”, a spus senatorul Corlățean.

„Părinții copiilor au fost întrebați dacă sunt lăsați să cânte doar cântece creștine. Au început să ia copii pentru motive hilare, banale”, a adăugat și Ben Oni Ardelean.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Respectivii senatori de ce nu se duc la ambasada Suediei să ceară întoarcerea fetelor în familie? De ce nu îi cer ministrului de externe să ia atitudine?

  2. ne-a umplut curu cu lacrimi “cazu” asta,
    parca e numaratoarea mortzilor de Covid.

    “daca nu au paine
    sa manance cozonac” -I.V.Stalin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE