miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATENenorocire: Un MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, elicopterul trimis...

Nenorocire: Un MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, elicopterul trimis de MAPN să-l caute a căzut și el: 7 soldați au murit. Și pilotul avionului a fost găsit decedat

ACTUALIZARE 03.03/10:00 Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Astfel, numărul victimelor se ridică la opt.

ACTUALIZARE 23:41 MApN a anunțat că șapte militari aflați la bordul elicopterului au decedat.

Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Iată cine sunt:

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru militar, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru militar, salvator pe mare, angajat din 2005, căsătorit, doi copii.

În ceea ce privește pilotul aeronavei MiG-21 LanceR nu există în prezent o informație oficială. Există zvonuri că acesta s-ar fi catapultat.

ACTUALIZARE 22:10
 
Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN.

Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, elicopterul s-a prăbușit, fără a fi cunoscute cauzele, iar cei 5 soldați de la bord au murit.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR, precizează ministerul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, anunță MApN.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Potrivit MApN, au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. Păi asta e armata care ne apără pe noi?se prăbușesc înainte de luptă?când conducătorii țării sunt ticăloși nu plătesc ei, suferă nevinovații.o să-i ajungă pedeapsa Domnului și pe ei.

  2. Un prieten, fost pilot, mi-a spus că:
    “Au fost condiții clare de givraj : ,, – DE CE A MAI FOST RIDICAT ELICOPTERUL MEDEVAC (MEDical EVACuation/Evacuare Medicală) PENTRU ACEASTĂ MISIUNE S.A.R. (Search And Rescue / Căutare Salvare) DACĂ SE ȘTIAU CONDIȚIILE METEO FAVORABILE GIVRAJULUI (temperatură propice givraj + Lapoviță și Ninsoare – se vede și în camerele de luat vederi de la locul accidentului) ?

  3. Ciudate prăbușirile astea, nu-i așa?! După ce conducătorii coloniei au decis să permită ajutor militar pentru Ucraina pe teritoriul României. Deocamdată, un avertisment….Victimele (urmașii lor) să le mulțumească din inimă conducătorilor….Oricum, orice tentativă de a afla sau a spune adevărul, va fi drastic sancționată de toate formele de cenzură. Aici am ajuns…:((

  4. Dumnezeu sa-i ierte. O sa se vorbeasca non stop pe langa subiect, nu o sa stim ce a fost acolo, cert e ca e imposibil ca 2 aparate de zbor sa cada unul dupa altul. Probabil vor considera ca e un motiv sa intram in razboi impotriva rusilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE