joi, martie 27, 2025
ACTUALITATEUn medic dă de pereți cu mămicile obsedate de curățenie: Exagerarea de...

Un medic dă de pereți cu mămicile obsedate de curățenie: Exagerarea de a dezinfecta, a steriliza, a izola totul favorizează alergiile la copii

Dr. Irina Strâmbu, conferențiar doctor și medic primar pneumolog, avertizează că frecvența alergiilor crește și din cauza părinților, care exagerează cu curățenia și dezinfectarea mediului în care cresc cei mici.

Ea a arătat că dacă micuții ar crește în aer liber, jucându-se cu animalele, ar dezvolta imunitate la alergeni.

„Astmul este o boală foarte frecventă în toată lumea şi frecvenţa creşte, prevalenţa ei creşte pentru că este o boală a lumii civilizate. Fiind în mare măsură o boală alergică, poţi să spui că sunt feriţi de alergii copiii care cresc în colbul drumului, unde alergă şi se joacă şi se iau de gât cu căţeii şi cu pisicile. Deci expunerea la astfel de alergeni la o vârstă fragedă creează o toleranţă imună, astfel încât copiii crescuţi, să zicem, în medii mai puţin curate fac mai puţin alergii.

În timp ce exagerarea mămicilor de a face curăţenie, a dezinfecta, a steriliza, a izola totul favorizează alergiile. Deci copiii sunt mult mai frecvent alergici şi astmul la copii a crescut din această cauză în epoca modernă în ţările civilizate”, a afirmat Irina Strâmbu, luni seară, la Medika TV, potrivit News.ro.

Medicul a explicat că, în general, pacienţii astmatici reacţionează la substanţa la care sunt alergici cel mai mult, la un anume polen.

Irina Strâmbu constată că, în ultimii 10-15 ani, s-a dezvoltat alergia la ambrozie, despre care în urmă cu două decenii nu se discuta.

”Astmaticii sunt foarte diverşi: pot să fie pacienţi cu astm intermitent, sezonier, care necesită tratament doar câteva luni din an şi în rest pot să stea chiar şi fără tratament, există pacienţi care au forme moderate, care necesită tratament în permanenţă, şi există şi pacienţi care au forme severe de astm.

Observaţia mea este că, de foarte multe ori, pacienţii o duc toată viaţa în felul în care au început. Deci dacă sunt de la început severi, vor rămâne severi, dacă sunt de la început cu boală uşoară, vor rămâne cu boală uşoară. Deci nu este o fatalitate că, dacă nu faci ceva anume, te vei agrava şi te vei transforma dintr-un astmatic uşor într-un astmatic sever.

Deci există terapii pentru toate aceste niveluri şi avem – slavă Domnului! – inclusiv pentru astmul sever, în prezent există terapii biologice, care sunt nişte injecţii care se fac la două săptămâni sau lunar sau la două luni odată, sunt mai multe preparate pentru anumite fenotipuri de astm şi care funcţionează foarte bine”, a subliniat medicul Irina Strâmbu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE