ACTUALITATEUn jurnalist îi scrie lui Raed Arafat, după ce acesta a spus...

Un jurnalist îi scrie lui Raed Arafat, după ce acesta a spus că ar trebui tăiat microfonul celor care spun oamenilor să nu se vaccineze: Încercați să nu mai considerați acest popor idiot

Jurnalistul și producătorul TV,  Paul Gabriel Andrei, a reacționat la afirmațiile secretarului de stat, Raed Arafat, care a zis recent că „Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilitățile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autoritățile”.

Andrei a redactat o scrisoare deschisă adresată lui Raed Arafat în care critică intenția acestuia, enunțată mai sus. Jurnalistul spune că românii au cunoscut prea mult și prea de curând dictatura și devin suspicioși „când cineva poate profita de o anumită situație să ne aducă binele cu forța”.

Paul Gabriel Andrei a mai scris și că afirmațiile oficialilor despre vaccin s-au dovedit, în timp, a fi infirmate de realitate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În final, el îi cere lui Raed Arafat să nu mai trateze românii ca pe un popor de idioți.

„Scrisoare deschisă către domnul Raed Arafat,

Domnule Arafat, vă scriu în speranța că persoanele care se ocupă de pagina dumneavoastră vă vor transmite acest mesaj. Sunt convins că nu vă ocupați personal pentru că sunt multe de făcut în țara asta și v-am văzut astăzi destul de extenuat în conferința de presă. Ar fi culmea să mai stați și pe rețelele sociale.

Pentru prima oară v-am simțit deznădăjduit și un soi de disperare a plutit în glasul dumneavoastră. Mă gândesc însă că aveți și dumneavoastră uneori nevoie de un sfat.
Dată fiind tensiunea în care vă aflați poate că ar fi de înțeles că v-a luat gura pe dinainte. Totuși sunteți un lider, iar un lider adevărat se vede tocmai în situațiile extreme. Semnalul pentru ceilalți trebuie să fie că situația e sub control chiar și când dușmanii sunt la porțile castelului. Ceea ce ați spus astăzi în conferință arată că nu e deloc așa. Și nu mă refer la paturile libere de la ATI care nu mai există.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totuși, pentru cine nu știe să le spunem oamenilor ce ați declarat astăzi:

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile.

Suntem la momentul în care să facem aşa. Măcar două-trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”
Repet, vă înțeleg oarecum amărăciunea să vedeți că faceți eforturi enorme și oamenii nu vă înțeleg și nu se “supun”. Poate însă că tocmai aici este problema. Asta să fie greșeala pe care ați făcut-o dumneavoastră împreună cu toți factorii de decizie, dar și de către mass-media și influencerii de internet. Și vă explic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eu unul m-am săturat de argumentul „Suntem noi deștepții Europei? Nu vedeți că alte țări au ajuns la 70-80% procent de vaccinare, iar noi și bulgarii suntem la coadă? Ei încep ușor ușor să revină la normal”. Vă mărturisesc că m-am tot gândit de câteva luni care ar fi explicația. Om fi noi săraci însă argumentul că suntem proști nu ține, e facil și e doar pentru cei cu adevărat limitați în gândire. Explicația e mult mai complexă.

Pe afară pandemia creează probleme în continuare chiar dacă procentul imunizaților e destul de mare. Deși la început ni s-a transmis oficial că vaccinul te imunizează, apoi am aflat că poți lua în continuare virusul. Apoi am aflat că îl și poți da mai departe. După am aflat că poți face vaccinul dar poți da colțul chiar și așa. Și iarăși acest lucru nu s-a comunicat inițial. Ok, a trecut puțin timp de la apariția vaccinului și e normal să existe astfel de scăpări. În regulă, dar atunci înseamnă că au dreptate cei care susțin că vaccinul e unul experimental. Că asta înseamnă experimental, că nu știm totul de la început și aflăm lucruri pe parcurs. E cineva de blamat că unii sunt circumspecți în legătură cu comunicările ulterioare? Eu zic că nu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vă spun eu care cred că e cheia eșecului campaniei. Când s-au confruntat ultima oară Portugalia, Malta, Spania, Danemarca sau Islanda cu regimuri totalitare, comuniste, fasciste și/sau naziste? Acestea fiind în ordine primele țări din Europa la capitolul vaccinare.
Portugalia a scăpat în 74, Spania în 62, Danemarca are aceeași constituție din 1849, Islanda e independentă din 1918 și a devenit republică în 1944. De Malta nici nu vorbim că nu prea au fost deranjați, doar colonizați. Și putem merge mai departe și către celelalte țări aflate pe acolo sus, Franța, Olanda, Germania sau Belgia.

Noi cu bulgarii am scăpat în finalul lui 89, probabil că știți. Din fericire/păcate sunt încă mulți oameni prin țările astea două care au trăit și vremurile dinainte. Danezii din 1849 sunt morți demult.

Din această cauză, noi și bulgarii suntem mai atenți când cineva poate profita de o anumită situație să ne aducă binele cu forța. Cei de prin Europa sunt un pic mai relaxați în această privință, doar din filme și auzite știu ce înseamnă să ai grijă ce vorbești cu vecinul ca să nu te toarne, să nu ai voie să ieși din casă decât uneori, să conduci mașina doar în zilele impare sau ca alimentele să fie raționalizate. La noi puțini sunt mânați de la spate de o loterie sau un mic si-o bere.

Și prin declarația de astăzi dumneavoastră alimentați exact partea conspiraționistă a țării. Aproape nimeni nu a văzut cu ochi buni pomparea în mass-media cu milioane de euro de la buget, iar acum le spuneți să nu mai permită vocile celor care vă critică măsurile. Vă spun că ați comis o gafă enormă, i-ați convins pe oameni că „E clar, ăștia ne ascund ceva”. Pentru că practic asta doriți să faceți. Pumnul în gură nu a fost niciodată o soluție.
Și acest „ăștia ne ascund ceva” se traduce în neîncrederea oamenilor în cifrele oficiale, neîncredere în reportajele din spitale și nici în știrile alarmante. Din moment ce omul nu crede ce i se spune, dumneavoastră puteți să spuneți că mâine vine un asteroid spre România că efectul ar fi același.

Oamenii se întreabă de ce trebuie să plătească teste din buzunarul lor, dar s-au achiziționat 120 de milioane de doze de vaccin, deși era clar chiar la începutul pandemiei că noi nu o să ajungem niciodată la această capacitate de vaccinare. Nu ar fi fost mai logic și statul ar fi căpătat mai multă încredere dacă ați fi ieșit la un moment dat în față să anunțați „de astăzi, testăm gratuit oriunde oricât pe oricine” în loc de „de mâine, fără certificat nu poți ieși seara din casă”? Eu cred că astăzi măcar 2-3 procente în plus la încredere ați fi avut.
Spuneți întruna „ascultați ce spun specialiștii”, doar că oamenii tot de specialiști ascultă. Însă fiecare în specialiștii lui. Nu puteți contesta că există chiar medici de familie care au sfătuit oamenii să nu se vaccineze. Păi pentru omul de rând acela e primul specialist. Abia apoi ce primește el pe whatsapp de la cunoscuți sau ce găsește pe paginile de facebook cu conspiraționiști. Nu știu, până la urmă, se folosește în Marea Britanie tratamentul pe care l-a prezentat doamna Flavia Groșan și în urma căruia a fost cercetată disciplinar? Ea e considerată specialist?

Apoi, dumneavoastră și colegii din jur ați spus de atâtea ori că oamenii vin în ultima clipă la spital și de aceea sunt șanse mici să mai scape. Păi cum să vină oamenii la spital când Beatrice Mahler, manager Marius Nasta, spune că la ea în spital se eliberează paturi la ATI doar când moare cineva? Apropo, bacterii prin spitale mai sunt sau au murit și ele odată cu apariția covid-ului? Comunicarea publică s-a bazat pe faptul că românii au memoria scurtă. Ei bine, nu, românii își aduc aminte cum chiar printre morții de la Colectiv au fost unii care nu au scăpat din cauză că în spitalele noastre au contractat infecții nosocomiale. Și nu numai.

Apoi, le cereți oamenilor să se vaccineze însă trebuie să le spunem oamenilor cum au arătat datele oficiale din ultimele zile: Miercuri am avut 390 de morți dintre care 39 vaccinați. Joi, 304 cu 24, vineri 365 cu 40, iar azi 352 de decedați cu 40 de morți vaccinați. Practic procentajul se menține pe la un 10 la sută. Deci vaccinul nu te face deloc imun și atunci ori schimbăm definiția din dex care înseamnă „persoană care nu poate contracta o anumită boală”, ori nu mai folosim termenul.

Și aici intervin eu să vă spun de ce nu se vaccinează lumea. Practic avem 72 la sută din populație care nu a dorit până acum să-și administreze niciunul dintre vaccinuri.
Aceștia sunt acuzați de ceilalți că nu se gândesc la binele societății „nu v-ați săturat de restricții? hai să revenim și noi la normal”. Nimeni însă nu gândește la nivel de individ, la nivel uman, toți gândim la nivel macro. La nivel macro e clar că vaccinarea ar însemna un succes dacă s-ar ajunge pe la un 70-80%. Însă omul nu se gândește la industrie, comerț, transporturi și economie. Omul, oricât de altruist ar fi, se gândește întâi la pielea lui. Și cei 72% care nu s-au vaccinat sunt din trei categorii. Cei care au avut boala și au trecut cu bine prin ea, cei care nu știu că au avut-o dar sunt asimptomatici sau cei care chiar nu au luat contact cu acest virus nenorocit în cei 2 ani de pandemie.

Și atunci el își face calculele în felul următor. De ce să merg eu să-mi administrez un vaccin asupra căruia planează suspiciuni, când pot să continui la fel ca până acum? Indiferent care ar fi procentul pentru care un vaccinat e mai imun față de starea lui de nevaccinat. El își face calculele că scapă în continuare, nu vrea să se ducă singur să joace ruleta rusească cu viața lui. Chiar și la un procent de 0.00000…1.

Așadar, greșiți enorm să tot acuzați populația deoarece nu conștientizează că vaccinul e singura soluție de ieșire din pandemie. Din contră, v-aș mai da un pont pe care nu l-ati folosit niciodată – să criticați primii oameni care v-au sabotat campania, politicienii. De ei nu am auzit niciodată nimic din partea dumneavoastră, deși au fost situații când tot ce faceati bun era anulat tocmai de „colegii” din politică.

Aaah, era să uit. Campaniile pro-vaccinare au avut efectul exact invers. Și asta se leagă tot de reticența românilor față de un lucru impus. Când cineva vrea cu tot dinadinsul să te forțeze să faci ceva, instinctul e să dai înapoi și să faci exact contrariul. Ați avut suportul unui psiholog priceput în momentul când ați gândit campaniile de la tv? Eu sincer cred că răspunsul e nu, cred că nu v-ați bazat deloc pe sfaturile unui… specialist.

Este cu siguranță cea mai lungă postare a mea de când scriu pe aici, și o fac de vreo 13-14 ani. Și sincer să fiu aș mai fi avut multe de adăugat. Vă rog să mă corectați dacă am greșit cu ceva în datele expuse, am încercat să mă folosesc doar de cifre și informații oficiale. Am pornit spunând că mesajul e un sfat. De aceea vă spun, încercați să nu mai considerați acest popor idiot, încercați să vi-l apropiați și poate că el se va întoarce către autorități. Până când el nu va fi tratat așa cum merită nu va răspunde deloc la apelurile disperate ale autorităților. Și nu veți reuși deloc asta cu soluția pumnului în gură.
Vă urez mult succes. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Paul Andrei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

  1. Nu se gandeste (de fapt ce zic eu de gandire ca la el lipseste cu desavarsire) ca sunt oameni care au scapat de cancer si alte boli grave fara medicamente, fara vaccinuri , fara spitale…sinu se sperie de un amarat de virus dar sa se mai si vaccineze cand ei stiu sa lupte cu orice

  2. acest individ trebuie JUDECAT DE INDATA pentru crima organizata asupra poporului roman, pentru incitare la incalcarea drepturilor fundamentale, incalcarea Constitutiei Romaniei, pentru segregarea romanilor prin incitare la “ura sanitara” – metode folosite in nazism si in comunism – fenomenul Pitesti. JUDECAT, RETRAGEREA CETATENIEI ROMANE SI EXPULZARE! INDIVIDUL SERVESTE “PLANUL” ROCKEFELLER IN ROMANIA PRIN SOROSH DIN A CARUI LABE ISI IA AERUL – INDIVIDUL ESTE PEDOFIL, ESTE SUPER SANTAJAT DE “ORGANELE” CARE IL PAPUSEAZA PENTRU CRIME GRAVE SI EVAZIUNE. TREZITI-VA!! TOTI CEI CARE FAC PUBLIC CEEA CE FAC DE UN AN SUNT SANTAJATI/PAPUSATI DE SECURITATE. ESTE UN ATAC SI O LOVITURA LA STATUL DE DREPT SI LA SUVERANITATEA SI INDEPENDENTA ROMANIEI. O LUPTA CONCENTRATAT DE DIMINUARE A PUTERII ARMATE SI A ADEVARATEI SECURITATI A ROMANIEI IMPOTRIVA SPIONAJULUI SI ASASINATULUI ECONOMIC ! TREZITI-VA FRATILOR!

    • Prea lung mesajul catre Bey AltRahat ! …Acest pagan este radicalizat , ii trebuie pus un turban in capul chelios si batut cu cuie cum. a facut TEPES cu solii turci !…CRIMINALII CEI MARI sunt cei care il pun in fata pe acest alogen care nu are nimic romanesc …GHIAURII NU VOR VAXXIN si …atat. Adevarati doctori : DIDIER RAOULT , MENAT din Franta explica cu argumente medicale inutilitatea vaxxinarii in plan- demie … NO. VAXXIN si …punct…LUMEA INTREAGA SE RIDICA !

    • Cred că e mai mult o bătaie de șa să priceapă alții și poate un exercițiu de argumentare pentru cei care știu deja. Deși parcă vezi că și dacă o citește ăsta mai rău învață să mintă convingător și mai cu spor.

      Nu știu, și mie mi se pare în esență o naivă pierdere de timp toată polologhia asta când e sinceră dar admir tăria oricui poate deghiza astfel niște adevăruri de transmis subtil publicului. În fond cred că și de-asta sunt “deschise” scrisorile, ca să fie citite de alții. Deși nu știu părerea cui ar mai schimba-o, lumea pare să aibă părerea deja formată și nu va risca nimeni să gândească pentru sine dacă asta va însemna excluderea din grupul din care face parte. La multinațională tinereii cred statisticile, nu experiența concretă a altora, de-asta și urăsc și îi consideră inferiori pe oamenii care iau decizii din ce aud că au pățit alții, nu din sursele oficiale. Deci chiar dacă ar începe vreunul să aibă dubii, n-o să spună fiindcă ar fi privit cu ochi răi de colegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate