Jurnalistul Adrian Ionescu Jr. scrie despre efectul „nocebo” care este asociat pandemiei de coronavirus, „promovat agresiv pe mulți bani publici la nivel global, poate fi o explicație” pentru efectele foarte diverse ale infecție cu covid.
El notează că dacă „tezele promovate de guvernanți ar fi valabile”, atunci „preoții ar fi trebuit să moară pe capete”.
Suntem expuşi zilnic, oră de oră, unei adevărate avalanşe de mesaje negative. Exacerbarea media a pericolului noului virus a dat rezultate. OMS-ul nu vrea și medicii infecționiști nu pot explica efectele infecției COVID-19. Acesta, fie atacă plămânii, fie atacă sângele, rinichii, inima, creierul etc. Fie, trece neobservat în cazul asimptomaticilor. Cum se explică oare o astfel de simptomatologie contradictorie? Efectul „nocebo”, promovat agresiv pe mulți bani publici la nivel global, poate fi o explicație. Fiecare bolnav ce se simte vulnerabil își amplifică mental pe fondul fricii, vulnerabilitățile proprii. De aici, poate, și existența atâtor forme diferite de manifestare. Dacă tezele promovate de guvernanți sunt valabile, atunci, la sutele de mii de infectări depistate, preoții ar fi trebuit să moară pe capete, cum se spune.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Preoții nu slujesc în combinezoane, în medii aseptice, cu măști, mănuși etc., precum medicii. Preoții se află în proximitatea enoriașilor, îi împărtășesc pe aceștia cu aceeași linguriță, din același potir, și la sfârșitul Sf. Împărtășanii consumă întregul conținut rămas al potirului. Asta, după ce lingurița de împărtășanie a poposit în gurile tuturor credincioșilor, bolnavi, sănătoși, asimptomatici, tineri, copii ori vârstnici, indiferent de etnie și clasă socială. Și preoții sunt oameni cu afecțiuni și vârste înaintate care au, unii, diferite comorbidități. Dar ei mai au ceva…. Credința că nu virusul și nu oamenii hotărăsc sfârșitul firului vieții, ci Dumnezeu. Pe ei, efectul „nocebo” nu îi afectează la fel de mult. Dincolo de actul sacramental al împărtășaniei și efectului placebo al credinței asumate (asta discutând în limbaj laic), mai există o componentă benefică a actului de împărtășire colectivă ce poate fi confirmată de orice specialist în microbiologie, biochimie ori virusologie”, a scris el.
Adrian Ionescu spune că abordarea autorităților în privința revenirii copiilor la școală a fost greșită, insistându-se pe amenințări, nu pe stimularea sistemului imunitar.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
„Acesta se numește imunitate și se dobândește prin expunere la antigeni, viruși și bacteriI iar corpul formează un complex defensiv, anticorpii. Nu izolați într-o bulă de sticlă terorizați de o posibilă infectare vom dobândi imunitatea, dimpotrivă. Mai devreme ori mai târziu toți vom fi contaminați. Cu ori fără izolare. Nu promovarea terorii și restricțiilor rezolvă problema. Ci abordarea rațională și promovarea măsurilor privind metodele de creștere a imunității care iată, lipsesc cu desăvârșire. La începutul școlii, elevii ar fi trebuit să primească la intrarea în clasă măcar o vitamina C cu mențiunea că vitamina le stimulează sistemul imunitar. Așa simbolic. Dincolo de efectul psihologic benefic, copii ar fi întrebat și ar fi aflat ce presupune imunitatea, consumul fructelor și legumelor proaspete etc. Dar, în locul unei viziuni optimiste li s-a fluturat sub nas spectrul morții celor apropiați dacă nu respectă regulile… au fost intoxicați cu spaima pierderii celor dragi și a propriei sănătăți. Le-a fost furat zâmbetul, bucuria și … copilăria”, a concluzionat băcăuanul.