duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEUn înalt oficial maghiar susține că UE este pro-război și cu toate...

Un înalt oficial maghiar susține că UE este pro-război și cu toate că Ungaria a făcut eforturi pentru o încetare a focului, UE nu este interesată să pună capăt conflictului

Uniunea Europeană nu este interesată de încetarea focului pentru că dorește ca războiul din Ucraina să continue, a declarat Tamás Menczer, secretar de stat responsabil cu relațiile bilaterale la Ministerul de Externe și Comerț al Ungariei, în timpul unei apariții la Kossuth Radio, informeaza Rmx.news.

„Au precizat clar că încetarea focului este o linie roșie; nu o vor accepta pentru că războiul trebuie să continue”, a spus Menczer în timpul programului.

Secretarul de stat a spus că Ungaria a cerut o încetare imediată a focului și ca începerea negocierilor de pace să fie inclusă în documentele UE, dar Bruxelles a respins acest lucru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ultimele luni, retorica s-a schimbat în rândul puterilor europene, de la o abordare prudentă, la afirmațiile că Rusia trebuie să piardă și Ucraina trebuie să câștige.

„Ucraina poate conta pe Franța, pe partenerii săi europeni și pe aliații săi pentru a câștiga războiul. Rusia nu poate și nu trebuie să câștige”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron la începutul acestei luni.

Puterile occidentale sunt din ce în ce mai dispuse să trimită arme avansate, cum ar fi tancurile de luptă fabricate în Occident, iar acum, chiar și avioanele de luptă pentru Ucraina sunt luate în considerare.

Premierul ungar Viktor Orbán a făcut din problema păcii în Ucraina, una dintre prioritățile sale, dar a avertizat că Europa pare hotărâtă să se implice mai adânc în conflict, spunând:

„Europa se află la un pas de a merge în război. Se echilibrează pe o scândură subțire. De fapt, ei sunt deja într-un război indirect cu Rusia. Dacă furnizați arme, dacă furnizați informațiile satelit necesare acțiunii militare, dacă antrenați soldații unuia dintre beligeranți, dacă finanțați întregul aparat al statului și aplicați sancțiuni pe cealaltă parte, atunci nu contează ce spui. Deocamdată ești în război indirect. Pericolul de prindere este constant. A început cu căștile și a continuat cu transportul de echipamente capabile să ia viața omului.”

Orbán a mai spus că Ungaria a avut odată aliați europeni în tabăra de pace, cum ar fi Germania, dar că toate aceste națiuni s-au mutat în tabăra de război, cu excepția Vaticanului, spunând: „Și celelalte țări au crezut că, dacă germanii nu au putut rezista unei asemenea presiuni externe, ei cum ar putea? Așa că au alunecat din tabăra de pace în tabăra de război. Așadar, am rămas cu două: Ungaria și Vaticanul. Nu ne putem plânge de companie, dar există consecințe grave.”

Menczer a mai spus că scopul sancțiunilor UE este de a scoate gazul și petrolul rusesc din Europa, astfel încât să ajungă pe continent mai puțini transportatori de energie și mai scumpi. Cu toate acestea, Ungaria a respins această abordare și a făcut totul pentru a se asigura că rezervele de energie ale țării sunt asigurate pentru viitor.

„Deci, spunem că sancțiunile sunt slabe, ineficiente și că politica de sancțiuni a eșuat”, a spus Menczer.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ungaria nu este pro pace sau pro război, își vede doar de interese. Ceea ce ar trebui sa facem și noi dacă nu am avea dobitoci și vânduți la conducerea tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE