ACTUALITATEUn grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc...

Un grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc pe locul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim

Un grup numit Mișcarea Credincioasă a Muntelui Templului pledează activ pentru distrugerea Moscheii Al-Aqsa și reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc în locul său, precizează AlJazeera.

În data de 10 mai, Șeicul Ikrima Sabri, imamul și predicatorul moscheii Al-Aqsa, a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat un raid asupra complexului Al-Aqsa „pentru a-i satisface pe coloniștii evrei, astfel încât să se mențină în funcția de premier al Israelului”.

Mustafa Barghouti, liderul partidului Inițiativa Națională Palestiniană, a calificat raidul israelian asupra moscheii Al-Aqsa drept „fapt criminal”. Barghouti, care era prezent în interiorul complexului în timpul atacului israelian, a declarat că Israelul a încălcat toate drepturile omului atacând oamenii din interiorul moscheii, notează AlJazeera.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Moscheea Al-Aqsa se află pe locul vechiului Templu din Ierusalim. Zidul de Vest (Zidul Plângerii) este situat în imediata vecinătate a moscheei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT