marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEUn grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc...

Un grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc pe locul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim

Un grup numit Mișcarea Credincioasă a Muntelui Templului pledează activ pentru distrugerea Moscheii Al-Aqsa și reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc în locul său, precizează AlJazeera.

În data de 10 mai, Șeicul Ikrima Sabri, imamul și predicatorul moscheii Al-Aqsa, a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat un raid asupra complexului Al-Aqsa „pentru a-i satisface pe coloniștii evrei, astfel încât să se mențină în funcția de premier al Israelului”.

Mustafa Barghouti, liderul partidului Inițiativa Națională Palestiniană, a calificat raidul israelian asupra moscheii Al-Aqsa drept „fapt criminal”. Barghouti, care era prezent în interiorul complexului în timpul atacului israelian, a declarat că Israelul a încălcat toate drepturile omului atacând oamenii din interiorul moscheii, notează AlJazeera.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Moscheea Al-Aqsa se află pe locul vechiului Templu din Ierusalim. Zidul de Vest (Zidul Plângerii) este situat în imediata vecinătate a moscheei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE