ACTUALITATEUn grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc...

Un grup din Israel vrea să reconstruiască cel de-al Treilea Templu Evreiesc pe locul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalim

Un grup numit Mișcarea Credincioasă a Muntelui Templului pledează activ pentru distrugerea Moscheii Al-Aqsa și reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc în locul său, precizează AlJazeera.

În data de 10 mai, Șeicul Ikrima Sabri, imamul și predicatorul moscheii Al-Aqsa, a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat un raid asupra complexului Al-Aqsa „pentru a-i satisface pe coloniștii evrei, astfel încât să se mențină în funcția de premier al Israelului”.

Mustafa Barghouti, liderul partidului Inițiativa Națională Palestiniană, a calificat raidul israelian asupra moscheii Al-Aqsa drept „fapt criminal”. Barghouti, care era prezent în interiorul complexului în timpul atacului israelian, a declarat că Israelul a încălcat toate drepturile omului atacând oamenii din interiorul moscheii, notează AlJazeera.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Moscheea Al-Aqsa se află pe locul vechiului Templu din Ierusalim. Zidul de Vest (Zidul Plângerii) este situat în imediata vecinătate a moscheei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate