vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEUn general italian, concediat după ce a scris o carte în care...

Un general italian, concediat după ce a scris o carte în care afirmă că homosexualitatea nu e normală sau că „orașele au ajuns locuri pentru cei bogați”

Generalul italian Roberto Vanacci, „Lumea pe dos”, a stârnit discuții aprinse în Peninsulă, care au dus, până la urmă, la concedierea sa din poziția de șef al unei brigăzi de parașutiști italieni și din conducerea Institutului pentru Geografie Militară din Florența.

Cartea este un mare succes, fiind cea mai bine vândută de pe Amazon-ul italian.

În această carte, unul din generalii cei mai respectați și titrați din Italia combate „gândirea unică” și exprimă opinii extrem de critice la adresa curentelor propagandistice occidentale de azi, mergând de la cele privind clima, energia, siguranța, migrația, până la război și minorități.

„Când ocupanții ilegali ai caselor prevalează asupra proprietarilor legitimi; când se cheltuiește mai mult pentru un imigrant ilegal decât pentru pensia minimă a compatriotului; când ești judecat pentru apărarea extremă împotriva delincventului care intră în casa ta; când suntem forțați să adoptăm cele mai stricte și foarte costisitoare măsuri antipoluare, dar producătorilor care produc toate gazele care modifică clima nu le pasă și prosperă; când orașele sunt transformate în locuri pentru cei bogați și alternativi, în timp ce muncitorii, muncitorii și familiile sunt forțați să le abandoneze; când a se vorbi de tată sau mamă devine discriminatoriu, inconfortabil și exclusivist pentru că se ciocnește cu cei care nu sunt tați sau mame; când se cere cu voce tare adoptarea unor drepturi din ce în ce mai disparate fără a prevedea o gamă la fel de densă de îndatoriri; când nu mai pot să vorbesc de un negru pentru că orice adjectiv care se refera la culoarea foarte evidenta si evidenta a pielii lui este considerat o ofensă; când în baruri întâlnești oameni care conduc porci îmbrăcați în haine roz în lesă… Mulți numesc această condiție Civilizație și Progres.

Ei bine, această carte este dedicată tuturor celorlalți!”, scrie pe coperta volumului.

În această lucrare, generalul Vannacci, în vârstă de 55 de ani, abordează subiecte sensibile și controversate, în special criticând ceea ce el numește „dictatura minorităților”. Cartea abordează diverse grupuri sociale, cum ar fi homosexualii, despre care spune că nu sunt normali dar și ecologiștii, feministele, imigranții ilegali, familii curcubeu și multe altele. Vannacci spune că „normalitatea” este reprezentată de heterosexualitate și acuză o influență a „lobby-ului gay internațional”.

„Dragi homosexuali, nu sunteți normali, treceți peste asta! Heterosexualitatea este normalitatea. Dacă totul vi se pare normal, totuși, atunci este vina comploturilor lobby-ului internațional gay care a reușit să interzică termeni care până acum câțiva ani erau în dicționarele noastre”, a scris generalul.

Un pasaj care a fost de asemenea incriminat de critici a fost cel referitor la jucătoarea de volei italiană de culoare Paola Egonu: „Chiar dacă Paola Egonu este italiană prin cetățenie, este clar că trăsăturile feței ei nu reprezintă spiritul italian care se vede în schimb în toate frescele, picturile și statuile care de la etrusci au ajuns până în zilele noastre; chiar dacă există deținători de pașapoarte italieni care se roagă în moschei, asta nu șterge 2.000 de ani de creștinism”.

Aceste afirmații au stârnit, așa cum era de așteptat, mânia cenzorilor libertății de exprimare din Italia. Într-un final, generalul Vannacci a fost demis din fruntea brigăzii pe care o comanda și din conducerea Institutului pentru Geografie Militară.

Aceste măsuri, luate de Guvernul Meloni, vin în contradicție cu promisiunile electorale, de prezervare a libertății de exprimare.

Singurul membru al Guvernului care i-a luat apărarea a fost Vittorio Sgarbi, subsecretarul de la Cultură, care a spus că Generalul a fost „umilit de dictatura minorităților”.

În replică, Generalul Vannaci a precizat că nu retractează absolut nimic din ce-a scris și că ar face-o din nou, dacă ar fi cazul.

General cunoscător a șase limbi străine, însurat cu o româncă

Generalul de armată Roberto Vannacci are o carieră exemplară la 55 de ani, notează Gazeta Românească.

Parașutist din trupele speciale, fost comandant al Task Force 45 în timpul războiului din Afganistan, fost comandant al brigăzii de parașutiști Folgore, fost comandant al Col Moschin (unitate specială care efectuează incursiuni strategice în zone extrem de periculoase) și fost comandant al contingentului italian din Irak, Vannacci este considerat un viteaz „soldat în slujba statului”.

În 2020, generalul a fost trimis ca atașat de apărare la Ambasada Italiană de la Moscova, cu misiuni în Belarus, Armenia și Turkmenistan. A plecat de la post în 2022, deoarece a fost declarat „persona non grata” de către autoritățile ruse în urma izbucnirii războiului.

Vannaci este căsătorit cu Camelia, o româncă. Generalul vorbește șase limbi străine: engleză, franceză, română, portugheză, spaniolă și rusă, și are trei diplome universitare (în științe strategice, științe internaționale și științe militare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Un articol de căcat scris pe genunchi… Cu o traducere de proasta calitate și deformare a spuselor din carte . Ați omis pasajele in care spune că homosexualii nu sunt niste persoane normale in ceea ce societatea considera că este normal…
    Și da, ce sa vezi… Voleibalista nu este caucaziana… Este neagra … Și da este italianca doar prin adoptarea cetățenei…

  2. 🙂 Camelia trebuie să fie cheia!

    Dacă a pomenit de „muncitori”, atuncea nu-i de bine …

    Dar dacă n-a zis nimic de Gladio, atuncea nici rău nu-i.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE