luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEUn fake-news monstru, preluat de toată mass-media: Elon Musk ar fi venit...

Un fake-news monstru, preluat de toată mass-media: Elon Musk ar fi venit în România. Reacție genială a lui Cornel Nistorescu: Să-ți fie rușine, Elon Musk!

Mai mulți oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au confirmat pentru publicația „Libertatea”, că militardarul Elon Musk, proprietarul Twitter și al Tesla, nu a pus piciorul în România, în acest weekend.

Acest zvon a fost lansat de către o publicație obscură și preluat cu frenezie, în ultimele zile, de către mass-media „serioasă” din România.

După două zile de dezmăț mediatic, în care presa „de calitate” s-a întrecut în știri despre ce va face Musk în România, inclusiv ce va mânca, bula s-a spart.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primii au fost cei de la Cotidianul. Aceștia au contactat pe administratorul castelului Bran, care le-a confirmat că va fi o petrecere de halloween, dar nu e niciun Musk.

Luni dimineață, Libertatea lui Tolontan a obținut confirmarea de la doi oficiali, din două instituții separate ale MAI, că „Elon Musk nu a intrat în România”. „Nici Angelina Jolie nu a intrat în România”, a spus unul dintre ei. Fiind cetățeni americani, ambii ar fi avut nevoie, indiferent care ar fi fost calea pe care ar fi venit în România, să apară în evidența unuia dintre punctele de frontieră ale țării. Cei doi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne, ambii cu poziții de coordonare, acces la informații și care au solicitat păstrarea confidențialității, fac parte din două instituții separate, care, legal, ar fi trebuit să știe de intrarea lui Elon Musk în țară.

R3media a fost una dintre puținele publicații din România care NU a publicat nimic despre această „sosire”, dat fiind lipsa de credibilitate a relatărilor pe acest „subiect”.

Să-ți fie rușine, Elon Musk!

Jurnalistul Cornel Nistorescu a comentat situația, deplângând halul în care a ajuns mass-media din România.

„În ciuda faptului că, duminică după-amiaza, Cotidianul a publicat informația obținută de la Lia Doru Trandafir (manager al Castelul Bran), informată și ea de autorități, că Elon Musk nu se află în România, circoteca a continuat fără nici o reținere. Nimeni nu a luat în seamă informația dată de noi și nici infirmarea Liei Doru Trandafir. Elon Musk era anunțat și văzut peste tot, și la restaurante, și la stînă, și în trafic, pînă și la șaormeriile tupeistului cîrciumar de Moldova, și la ProTV, la Antena 1 unde urma să vorbească din moment în moment, la Mincinoșii TV a lui Ciutacu, la Antena 3 CNN (un fel de crac de CNN balcanizat la sînge!), toate canalele o pompau și răsuceau „fake newsul” la greu”, a scris jurnalistul pentru Cotidianul.

Nistorescu l-a taxat și pe Cozmin Gușă, care inventase un întreg scenariu pe baza prezenței lui Musk în România.

„Să-ți fie rușine Elon Musk că nu ai negat pentru Cozmin Gușă, Ciutacu și Dana Budeanu și pentru toată presa română! Trebuia să le dai măcar un telefon”, a scris directorul Cotidianului.

Nistorescu afirmă că presa din România „târăște populația” în nebunie și că asemenea „delir” mediatic n-a mai existat din decembrie 1989 încoace.

„Pentru vînătorii de scenarii nebune, cu care nu termini povestea niciodată, ei mai descoperind încă un pliu necunoscut al ipotezei, povestea continuă și nu se termină nici cu înscăunarea regelui Charles al III-lea în România.

Nimeni nu mai are timp să se oprească asupra nebuniei în care presa română tîrăște populația.

Delir mai mare ca acesta n-a mai fost decît la revoluție și atunci dirijat pe TVR și de servicii secrete străine. Ion Cristoiu spune că și acum delirul acesta mediatic a fost regizat. Mă-ndoiesc! Şi chiar dacă nu toate canalele au căzut în capcană (Digi24 TV,G 4Media, Cotidianul.ro), mie mi se pare că întîmplarea este expresia totală a neprofesionalismului și a neseriozității care domină presa din țara noastră. Acum, o mare parte din presa română, căzută într-un spirit bulevardier de cea mai joasă condiție, a delirat o zi și o noapte pe seama unei petreceri de Halloween organizată de o firmă americană în Castelul Bran.

Data trecută, a făcut-o pentru debarcarea lui Nicolae Ceaușescu.

Mîiine, ar putea-o provoca pe seama venirii rușilor sau a intrării trupelor NATO în Ucraina.

Dacă nu se termina sărbătoarea de Halloween, nu m-ar fi mirat ca președintele României și prim-ministrul, mînați de acest val tembel din presa română, să dea o fugă pînă la Bran să îi facă niște temenele lui Elon Musk ca să-i propună niște condiții favorabile pentru niște investiții. Şi să facă și ei o fotografie cu împricinatul pentru a o așeza în sufragerie sau pe noptiera din dormitor”, a notat Nistorescu.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate