ACTUALITATEUn editorialist al New York Times și The Guardian a scris că...

Un editorialist al New York Times și The Guardian a scris că uciderea de către bolșevici a copiilor ultimului țar al Rusiei a fost justificată

Bhaskar Sunkara, fondatorul revistei de stânga americane „Jacobin”, a scris pe contul său de Twitter că „uciderea micuților copii Romanov a fost justificată”, scrie The American Conservative.

Revista „Jacobin” a fost descrisă ca fiind „principala voce intelectuală a stângii americane” de către influentul site american Vox.com, iar Sunkara, fondatorul revistei, este actualmente editorialist pentru The Guardian și New York Times. 

„Chestiunea nu este ceea ce credem noi despre cerințele justiției. Cred că uciderea micuților copii Romanov a fost justificată. Dar nu este surprinzător de ce aceste vederi sunt controversate având în vedere cadrele morale și etice ale majorității”, a scris Sunkara pe Twitter.

Între timp, acesta a șters postarea, dar nu s-a dezis de cele scrise. În 1918, odată cu Țarul Nicolae și Țarina Alexandra a Rusiei, au fost uciși și cei cinci copii ai lor: Olga (22 de ani), Tatiana (21 de ani), Maria (19 ani), Anastasia (17 ani) și Alexei (13 ani).

Cei cinci au fost omorâți în mod bestial de către revoluționarul bolșevic Iacov Iurovski. Dacă Olga, Tatiana și Maria au murit imediat după primele focuri, micuțul Alexei a fost călcat pe cap după ce a fost împușcat de către Iurovski, după care i-a mai tras două glonțe într-o ureche.

Anastasia a supraviețuit primelor rafale și a leșinat. După ce și-a revenit și a început să țipe, prințesa Anastasia a fost ucisă cu baionetele de către cei 9 membri ai echipei de ucigași comuniști.

Ulterior, Iurovski a mai înjunghiat cu baioneta fiecare cadavru. Trupurile neînsuflețite au fost batjocorite și au fost îngropate într-o groapă comună, peste care s-a turnat acid sulfuric, pentru a nu fi recunoscute.

După 1990, trupurile familiei imperiale au fost dezgropate și identificate cu ajutorul tehnologiei ADN și reînhumate într-o ceremonie solemnă.

Țarul Nicolae al II-lea a fost canonizat de către Biserica Ortodoxă a Rusiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate