luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUn cult protestant le-a propus credincioșilor o predică scrisă și rostită de...

Un cult protestant le-a propus credincioșilor o predică scrisă și rostită de un program de inteligență artificială

Sute de oameni au ascultat o predică scrisă de programul de inteligență artificială ChatGPT, într-o slujbă „experimentală” ce a avut loc într-un lăcaș de cult protestant.

Conform Business Insider, evenimentul a avut loc într-o biserică din Furth, Germania, peste 300 de persoane fiind prezente.

„Dragi prieteni, este o onoare pentru mine să stau aici și să vă predic din postura de primă inteligență artificială la convenția de anul acesta al protestanților din Germania”, le-a spus avatarul ChatGPT credincioșilor, cu o față lipsită de expresie și o voce monotonă.

Slujba a durat 40 de minute, cu tot cu predică, rugăciuni și muzică, și a fost creată de ChatGPT și Jonas Simmerlein, un teolog și filozof de la Universitatea din Viena. „Eu am conceput această slujbă, dar, de fapt, eu mai degrabă am acompaniat-o, pentru că aș spune că în jur de 98% vine de la mașinărie”, a spus academicianul de 29 de ani. Întreaga slujbă a fost „condusă” de patru avataruri diferite – două femei și doi bărbați – care au apărut pe un ecran mare montat deasupra altarului.

Dacă unora le-a plăcut „slujba”, alții nu au fost deloc de-acord.

Nu era nicio inimă, niciun suflet”, a spus o femeie de 57 de ani. „Avatarurile nu arătau nicio emoție de niciun fel, nu aveau niciun limbaj al corpului și vorbeau atât de repede și monoton încât era foarte greu pentru mine să mă concentrez la ce spuneau”, a continuat ea.

Un preot luteran de 31 de ani din Troisdorf, oraș din apropiere de Köln, a adus cu el un grup de adolescenți credincioși și s-a arătat mult mai impresionat de acest experiment. „Mi-am imaginat că o să fie mai rău. Dar am fost plăcut surprins de cât de bine a mers”, a spus preotul german. „Și limbajul inteligenței artificiale a funcționat bine, cu toate că era destul de sacadat uneori.”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate