vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEUn canal de YouTube dedicat șahului a fost blocat de platformă pentru...

Un canal de YouTube dedicat șahului a fost blocat de platformă pentru că folosea termeni precum „negru”, „alb” sau „atac”

Canalul de YouTube cu peste un milion de abonați, agadmator’s Chess Channel, a fost blocat de programul de inteligență artificială (AI) al platformei, după ce a detectat o repetare a termenilor „negru”, „alb” sau chiar „atac”, cuvinte utilizate frecvent de jucătorii de şah, informează Aleph News.

Contul croatului Antonio Radic, cunoscut și sub numele de Agadmator, a fost suspendat pentru conținut „dăunător și periculos”, în timp ce comenta o partidă a maestrului internațional Hikaru Nakamura. Platforma deținută de Google a deblocat rapid canalul, urmarit de peste un milion de persoane, dar utilizatorului nu i s-a oferit nicio explicație ulterioară.

Informaticienii de la Universitatea Carnegie Mellon au spus că algoritmul Youtube pur și simplu a interpretat greșit comentariile, deoarece nu era în măsură să țină cont de context. „Mizând pe inteligența artificială pentru a detecta limbajul rasist, acest tip de accident se poate întâmpla”, spune omul de știință Ashiqur Khuda Bukhsh, conform The Independent.

După ce au analizat peste 1.000 de comentarii, care au fost incluse de către algoritm la categoria „discurs care susține ura”, au descoperit că aproximativ 82% dintre ele conțineau cuvintele „negru”, „alb”, „atac” sau „amenințare”. Întrucât există numeroase alte canale dedicate „sportului minții” și pentru a împiedica acest tip de incident să se repete în viitor, experții au sugerat ca Youtube să integreze lexiconul șahului în algoritm.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE