ACTUALITATEUn baschetbalist american a preferat să renunțe la bani și să plece...

Un baschetbalist american a preferat să renunțe la bani și să plece din România decât să se vaccineze

Baschetbalistul american Kwame Donte Vaughn (31 de ani, 1.91m) a renunțat la contractul său cu echipa CSM Ploiești, deoarece pentru a continua trebuia să se vaccineze.

„Din păcate, am fost puşi în situaţia de a ajunge la această soluție din cauza noilor reguli impuse la nivel național săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat și nu dorește să facă acest pas, situație în care participarea lui la mai multe activități ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasare nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi. În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea și am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părți”, a declarat Ionuț Ivan, managerul secției de baschet de la CSM Ploiești, potrivit site-ului clubului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Kwame Donte Vaughn a evoluat în acest sezon în 4 meciuri de campionat, având medii de 15.3 puncte, 4 recuperări şi 3.3 pase decisive, şi în cele două partide din Cupa României cu BC CSU Sibiu, în care a avut medii de 13.5 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive.

„Mulțumim, “K” pentru această experiență și baftă în carieră”, a fost mesajul transmis de CSM Ploiești lui Kwame Donte Vaughn.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Situația lui Vaughn nu este singulară, superstarul lui Brooklyn Nets, Kyrie Irving (29 de ani) nu mai participă la antrenamentele echipei sale pentru că a refuzat să se vaccineze.

Irving nu este vaccinat împotriva COVID-19, astfel că ar putea juca doar în statele în care vaccinarea nu este obligatorie pentru sporturile de interior. În New York, Irving nu are drept de joc din cauza ultimelor restricții, astfel că automat ar rata jumătate din meciurile echipe.

Sean Marks a spus că vrea să vadă la Brooklyn Nets doar jucători care pot evolua în toate meciurile: „Nu va juca și nu se va antrena cu echipa până când nu poate fi un participat cu normă întreagă. Kyrie a luat o decizie personală și îi respectăm dreptul de a alege”.

Decizia lui Irving a fost susținută de mari personalități, printre care fostul mare campion al boxului profesionist, Floyd Maywheater.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...