vineri, iulie 19, 2024
ȘTIRIUn bărbat de 37 de ani, cu handicap și probleme psihice, primul...

Un bărbat de 37 de ani, cu handicap și probleme psihice, primul român care merge la pușcărie pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cătălin Sturza: Justiție dreaptă și nepărtinitoare

Matei Strugurel, un bărbat de 37 de ani, din comuna Greabănu, judeţul Buzău, va merge la închisoare pentru că nu a luat în serios pandemia de coronavirus, scrie ziare.com.

La Curtea de Apel Ploiești s-a judecat apelul acestuia împotriva sentinței de un an de închisoare cu executare pronunțată anul trecut, în decembrie, iar magistrații au respins cererea sa. Prin urmare, Matei Strugurel va merge la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Povestea lui a început în luna aprilie 2020, când a fugit din spitalul unde era internat cu TBC.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Medicii i-au făcut testul COVID-19, dar Strugurel nu a mai avut răbdare să afle rezultatul și a fugit din spital, de frică să nu contacteze virusul. El a fost găsit într-o gară, câteva ore mai târziu, și chiar dacă testul s-a dovedit negativ medicii au hotărât să-l țină sub observație pentru boala de plămâni.

Gestul lui de a fugi din spital s-a dovedit a fi decisiv, fiind condamnat la fond pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. De menționat că Strugurel nu s-a prezentat la niciun termen al procesului.

Dintr-un filmuleț postat online, bărbatul se afla pe străzi de 15 ani, a fost crescut la orfelinat, a stat într-un centru din județul Buzău si avea dizabilități mintale grave, fiind încadrat la categoria persoanelor cu handicap.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Publicistul Cătălin Sturza a comentat amar această informație. El a remarcat faptul că persoana respectivă nici măcar nu avea covid, dar și că nimeni nu a fost condamnat pentru „bețivănelile fără măști” din Guvernul României.

„Așadar, un bărbat cu handicap psihic care s-a dovedit a fi bolnav de TBC, și nu de covid, a fost condamnat definitiv la închisoare pentru că a fugit dintr-un modul izolator de la spital. Motivul fiind „zădărnicirea combaterii bolilor”. Dar în timpul acesta, oare aceia care au lăsat în paragină spitalele modulare covid de milioane de euro au fost condamnați pentru ceva? Sau cei care au evacuat spitale de specialitate pentru a le transforma în spitale suport covid, în timp ce spitalele modulare zac în paragină, politică generalizată în timpul pandemiei, ce a dus la moartea și suferința a mii de români cu boli cronice care nu au mai avut acces la tratamente, au fost condamnați pentru ceva? Sau cei responsabili pentru dezastrul din sistemul medical românesc, pentru toate secțiile ATI care au ars, pentru pacienții sedați și legați de paturi au fost întrebați de cineva de sănătate?

Sau bețivănelile fără măști din cabinetul premierului României, când masca era obligatorie la interior în instituțiile publice și peste tot (cum încă este) – oare nu fac astfel de exemple de la vârf mult mai mult rău decât gestul unui amărât de bolnav psihic, care a fugit probabil de spaimă, ca un animal hăituit? Sau mai țineți minte cum se plimbau lucrătorii sezonieri de la Suceava la aeroportul din Cluj în timpul stării de urgență din primăvara trecută, trecând prin toate filtrele de jandarmi – acolo nu era tot un fel de zădărnicire a combaterii bolilor?
Iar amărâtul acela cu boli psihice, care e trimis acum la închisoare, oare ce va înțelege? Va pricepe măcar că a greșit cu ceva? Sau experiența închisorii îl va distruge definitiv pe acest om care oricum era la marginea societății?

Dar așa este cu justiția asta dreaptă și nepărtinitoare. Să fie condamnat un amărât fără apărare, de la marginea societății, ca să îl dăm tuturor ca exemplu. Și nu cumva să îi deranjăm cu vreo întrebare în timpul acesta pe cei mari și de la vârf”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. in curand cu asa “justitie” o sa infundam lagarele de concentrare in imperiul binelui. avem ce meritam. te intrebai poate, de ii pensioneaza pe judecatori pe banda rulanta? nanel linistit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE