joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEUn adolescent român predă o lecție despre empatie și integrare. David explică...

Un adolescent român predă o lecție despre empatie și integrare. David explică prin fotografie că autismul nu e un handicap

David Stescu este un adolescent român despre care se poate spune că ne „predă” o lecție despre empatie, integrare. Are 16 ani, a fost diagnosticat cu autism încă din primii ani de viață, este fascinat de fotografie. Cu ajutorul părinților și al terapeuților a înțeles că a fi „atipic” este, în fapt, drumul spre ceilalți.

Așa a ales să-și numească ultima expoziție de fotografie, care poate fi vizitată, joi,10 martie, la  Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, începând cu ora 18.30

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

David a ales să surpindă în fotografii copii și adolescenți cu autism, pentru a arăta că acest diagnostic nu este o barieră de comunicare, de integrare în societate.

Totodată, el a dorit ca autoritățile să fie mai conștiente, pentru a contribui la  o mai bună integrarea copiilor cu autism în mediul social.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

David a călătorit în mai multe state și a surprins mai multe „fețe” ale autismului.

„În prima secţiune din expoziţie veţi putea empatiza cu emoţia pe care o transmit peisajele naturale sau urbane surprinse de David în călătoriile sale din Australia, Maroc, Tunisia, Italia, Iordania şi altele. Însă, camera foto a lui David nu înregistrează doar secvenţe din natură, ci şi diversitatea naturii umane.

În cel mai recent proiect fotografic al său – „Faces of Autism”, David realizează portrete ale altor tineri autişti pentru a ilustra multiplele faţete ale autismului şi a încuraja integrarea acestor persoane în societate. În cea de a doua secţiune a expoziţiei veţi regăsi aceste portrete şi veţi afla povestea fiecăruia dintre protagonişti”, a transmis Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, potrivit Agerpres.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Expoziția poate fi vizitată până pe 8 mai.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE