ȘTIRIUn adevărat polonez îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu, spune ambasadorul Poloniei...

Un adevărat polonez îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu, spune ambasadorul Poloniei în Germania

Ambasadorul Poloniei în Germania, Andrzej Przyłębski, a vorbit despre gestul politic pe care jucătorii sunt sfătuiți să-l facă la începerea meciurilor de la EURO 2020.

„Pentru mine, este de la sine înțeles că echipa națională poloneză nu va îngenunchea înainte de meciurile din timpul Campionatului European de Fotbal”, a spus Przyłębski lui Junge Freiheit.

„Un adevărat polonez îngenunchează numai în fața lui Dumnezeu – și, eventual, în fața femeii sale. Fotbaliștii de culoare se află acum în elita fotbalului, sunt bogați și sunt apreciați și admirați. Deci, de ce ar trebui să îngenunchem în fața lor?” a întrebat ambasadorul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Mi se pare nepotrivit să fac trimitere la colonialismul din epoca trecută, plecându-mă în fața oamenilor care nu aveau nimic de-a face cu el și care s-au născut în Anglia sau Franța, de exemplu”, a explicat Przyłębski.

„Polonia nu a avut niciodată colonii, deci nici nu a participat la colonialism. De ce ar trebui să ne alăturăm unei practici născute din corectitudinea politică neînțeleasă care afectează alte țări?” el a adăugat.

Critici față de gestul anti-rasism a venit și de la președintele Societății germano-ungare, Gerhard Papke.

„Oricine crede că Europa va câștiga respect la nivel mondial cu echipele de fotbal îngenunchiate greșește foarte mult”, a scris fostul lider al grupului parlamentar FDP din parlamentul de stat din Renania de Nord-Westfalia, precizează Remix News.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urmă cu două săptămâni, echipa națională a Poloniei a refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea BLM înaintea meciului cu Anglia.

„Federația de fotbal informează că jucătorii echipei naționale poloneze, înainte de meciul împotriva Angliei de la Wembley, au luat o poziție neutră și apolitică față de inițiativa Black Lives Matter. În același timp, subliniem că toți reprezentanții polonezi sunt solidari împotriva oricăror manifestări de rasism. În activitățile noastre am fost întotdeauna ghidați de respectarea principiilor egalității, toleranței și drepturilor egale, indiferent de locul nașterii, culoarea pielii, religia și punctele de vedere politice”, a precizat Federația de Fotbal din Polonia.

Ulterior, jucătorii Ungariei au anunțat că nu vor îngenunchea în fața BLM la Euro 2020. La scurt timp, și echipa Croației s-a solidarizat cu Ungaria.

Nu același lucru se poate spune și despre România. În meciul amical cu Anglia, desfășurat la Middlesbrough, naționala noastră a îngenunchiat alături de fotbaliștii englezi, singurii români care au refuzat să fac gestul pentru mișcarea BLM fiind Stanciu și Nedelcearu.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Amintim că îngenuncheatul în numele mișcării BLM a fost interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aprobat o recomandare a Comisiei Atleților, prin care se cerea interzicerea protestelor politice pe terenul de joc, scrie Sky Sports.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Felicitări Polonia, Ungaria, Croația,jucătorii români niște oi proaste, păi am avut noi colonii că sa îngenunchem în fața țiganilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...