marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUmbra lui Mircea Geoană în spatele proiectului de monitorizare a presei al...

Umbra lui Mircea Geoană în spatele proiectului de monitorizare a presei al DSU și Arafat. Uneltele: fosta tehnocrată în guvernul Cioloș și soțul ei, fost ofițer SIE

Acum câteva zile, mass-media vuia de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și un ONG urmăreau crearea unei platforme care să vâneze „dezinformările”: vizați erau cei care criticau autoritățile, inclusiv prin postări personale pe rețele sau pe bloguri.

În urma reacției publice, Guvernul s-a dezis de acest proiect, dar ONG-ul partener l-a susținut în continuare.

Acesta se numește GlobalFocus Center. Conform publicației Cațavencii, acest ONG este format din soții Oana Popescu-Zamfir (foto) și Rufin Zamfir.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oana Popescu-Zamfir a lucrat o perioadă în presă, pentru ca de-acolo să ajungă consilier pe afaceri externe al lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era președinte al Senatului. Oana Popescu-Zamfir a ocupat această poziție timp de trei ani, între 2008 și 2011.

Din 2012, ea a înființat ONG-ul cu pricina, pentru ca în 2016 să aterizeze în Guvernul „tehnocrat” al lui Dacian Cioloș, în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii, condus de Dragoș Pâslaru.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ea a fost și director de programe la Aspen Institute România, fondat chiar de Mircea Geoană. Acest institut este legat strâns de un ONG, Eurocomunicare, care s-a ocupat și el, printre altele, cu gestionarea comunicării guvernamentale pe timp de pandemie. Eurocomunicare s-a ocupat și cu „combaterea dezinformării”, respectiv cu siteurile critice cu Guvernul PNL. Pentru acest scop, Eurocomunicare a primit direct, de la Guvern, peste 2 milioane de euro, după cum releva o anchetă a jurnalistului Liviu Alexa.

Tot jurnalistul scria, în decembrie 2021, că în spatele „perațiunii de bastonare a presei neobediente” se află actualul secretar general al NATO, Mircea Geoană. Legăturile sale strânse cu GlobalFocus Center par să întărească această idee.

Oana Popescu-Zamfir a pledat pentru contopirea României în Statele Unite ale Europei la emisiunea „Referendum” de la TVR 1.

Soțul său, Rufin Zamfir, a fost ofițer SIE, afirmă Cațavencii. Acesta s-a remarcat printr-un interviu acordat Ioanei Ene Dogioiu – și ea suspectată de legături cu serviciile secrete – în care acuza naționalismul românesc de sprijin rusesc și de „problemele” cauzate de o eventuală unire a Basarabiei cu România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. De cel putin 10 ani mi-am dat seama ca bipeda raraita e o javra inculta si vanduta! Si acum aflam ca are si sotior securist bugetar pensionat la tinerete cu pensie “de serviciu” uriasa… hmmm… cum se leaga toate… acum astept sa sara “cineva” in apararea jegului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate