duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUcraina vrea ca toate statele să interzică folosirea literei „Z” ca mod...

Ucraina vrea ca toate statele să interzică folosirea literei „Z” ca mod de susținere a Rusiei

Războiul dintre Rusia și Ucraina capătă noi dimensiuni, zilnic. Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a cerut marți tututor statelor să incrimineze folosirea literei „Z”, pentru afișarea susținerii Rusiei în conflictul din Ucraina, transmite BBC.

În fapt, litera „Z” a fost  folosită pentru a marca tancurile rusești care intră în Ucraina. Este semnul rușilor prin care  se aprobă războiul și pleacă de la expresia  „za pobedu” (pentru victorie), menționează sursa citată.

Primul stat din Europa care a interzis deja folosirea acestei litere este Germania. În Berlin, Bavaria și Saxonia Inferioară este infracțiune. Orice persoană care utilizează acest simbol poate petrece până la trei ani de închisoare, deoarece instigă la război.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Ministrul ucrainean de Externe Dimitro Kuleba a cerut altor țări să urmeze exemplul Germaniei, pentru a nu susține războiul declanșat de Rusia.

„Z” înseamnă crime de război rusești, orașe bombardate, mii de ucraineni uciși”, a scris Kuleba pe Twitter. Sprijinul public al acestei barbarii trebuie interzis”, a transmis Kuleba, mai notează sursa amintită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cele două state aflate în conflict, Rusia și Ucraina încă nu au ajuns la un acord privind pacea. În cursul zilei de marți, 29 martie, președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire oficială cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin care a reafirmat sprijinul umanitar, civil față de populația refugiată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Cam in aceeasi linie abjecta cu BLM….
    E jale, nu se mai poate cu astia.
    Bulaizam tara, continentul si lumea, frate….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE