ACTUALITATEUcraina consideră că retragerea trupelor ruse nu e necesară pentru rezolvarea conflictului...

Ucraina consideră că retragerea trupelor ruse nu e necesară pentru rezolvarea conflictului din Donbas

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat vineri că retragerea forțelor armate ruse de la granița cu țara sa ar putea reduce tensiunile, dar că doar această măsură nu va stopa escaladarea sau conflictul în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă, Kuleba le-a cerut totodată partenerilor occidentali ai Ucrainei să continue să monitorizeze îndeaproape situația și să ia măsuri eficiente de descurajare a Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că a început retragerea trupelor mobilizate în ultimul timp în Crimeea și în zonele de la frontiera cu Ucraina spre bazele lor permanente, după participarea acestora la exerciții militare, potrivit Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ieri, Rusia a ordonat comandamentului forțelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exercițiile militare aflate în desfășurare în Crimeea și Marea Neagră.

„Trupele și-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru țară. De aceea am decis să încheiem activitățile de inspectare în districtele militare de sud și de vest”, frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat într-un comunicat. (CITEȘTE MAI MULT AICI).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...