duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEUcraina anunță că intenționează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe. George...

Ucraina anunță că intenționează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe. George Simion: Dan Tapalaga – putinistule, de ce dați știri din astea care dau la moară propagandei Kremlinului?

Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, a anunţat marţi ministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Vaskov, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ucraina a adâncit deja de la 3,9 metri la 6,5 metri acest canal navigabil pentru a-şi putea spori exporturile din porturile sale fluviale, după invazia rusă care i-a blocat porturile de la Marea Neagră şi numai un volum limitat de cereale a fost expediat prin aceste porturi în urma acordului cu Rusia mediat de Turcia şi de ONU.

orbind marţi la o conferinţă pe tema cerealelor, ministrul ucrainean menţionat a spus că noua adâncime a Canalului Bâstroe a permis accesul navelor în porturile fluviale ucrainene, dar tot nu este suficient pentru navele încărcate ce sunt nevoite să utilizeze Canalul Sulina din România, care este mai adânc.

Prin urmare, a continuat oficialul de la Kiev, Ucraina doreşte să adâncească până la 7,2 metri Canalul Bâstroe, astfel încât adâncimea acestuia să fie similară cu cea a Canalului Sulina, şi intenţionează să poarte discuţii pe acest subiect cu oficialii europeni în viitorul apropiat.

Știrea a fost publicată și de siteul G4 Media, deși, anterior, îngrijorările despre efectele acestor lucrări asupra Deltei Dunării erau catalogate drept „propagandă rusă”. Liderul AUR, George Simion, nu a ratat ocazia să-l taxeze pe Dan Tăpălagă, unul dintre conducătorii siteului G4Media: „Dan Tapalaga – putinistule, de ce dați știri din astea care dau la moară propagandei Kremlinului?”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Pe principiul că dacă voi vă scuipați singuri in cap, de la Iohannis și Aurescu pana la jurnaliști și oengiști mercenari, atunci vă scuipăm și noi cu boltă.

    hai, slava.

  2. Pe cine nu lasi sa moara…Din retorica ucraineana reiese pentru ei Romania nu exista ,ei discuta direct cu UE fara sa fie membri.Ghioceii de Bucuresti au gurile ferecate.

  3. Tapalagă a primit telefon că e voie să dea asta.
    americanii iși iau incet tălpășița din haosul creat acolo.

    tapalagă e doar slugoiul PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate