sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATETwitter va cenzura definitiv conturile persoanelor care „dezinformează cu privire la vaccin”

Twitter va cenzura definitiv conturile persoanelor care „dezinformează cu privire la vaccin”

Platforma de social media Twitter a anunțat luni că intenționează să-și amplifice lupta împotriva dezinformării, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atentionați de cinci ori. Compania vizează, de asemenea, „dezinformările privind efectele adverse” sau „punerea sub semnul întrebării a bolii Covid-19 și a necesității ca oamenii să se vaccineze”, informeaza AFP, citat de ziare.com.

„Credem că acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre și la reducerea cu mai mult succes a propagării de informații potențial periculoase sau false pe Twitter, în special in cazul infracțiunilor repetate, moderate sau grave.”, anunță compania într-un comunicat.

Twitter a decis, în decembrie 2020, să înăsprească măsurile de cenzură. De atunci, moderatorii societății californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri și au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume. De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii iși vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE