duminică, octombrie 1, 2023
OPINIITwenty twenty four

Twenty twenty four

După ce am ascultat ce s-a spus la conferința pentru securitate de la Munchen, cuvântarea lui Joe Biden la Varșovia și discursul lui Putin de la Moscova, e clar ca lumina zilei că războiul va dura încă mult timp de acum încolo.

Fiecare parte e 100% convinsa că are dreptate și că trebuie să continue. Fiecare parte e convinsa că va câștiga. Fiecare dorește pacea în condiții pe care cealaltă parte le considera inacceptabile. Fiecare parte o demonizează pe cealaltă.

De asemenea, elitele occidentale progresiste sunt pe punctul să pornească răfuieli cu proprii cetățeni suspecți de „putinism”, iar Rusia își vă putea vana în continuare cetățenii suspecți de erezie. China nu mai are de mult aceasta problema, acolo creditul social a reglat totul.
Interesant de observat că toate cele trei mari puteri sunt semnatare ale acordului de la Paris, cel cu încălzirea planetei. Știința și ecologiștii nu menționează nimic cum că războaiele și bombele ar încălzi planeta – adevăratul pericolul vine de la vaci și de la prea mulți copii. De unde tragem concluzia că războiul trebuie să fie eco-friendly și poate fi continuat fară meetinguri de protest semnificative.

Așadar „perpetual war” avem, cele trei puteri în conflict – Eurasia (Rusia), Oceania (NATO+Ucraina) și Asia de Est (China) sunt la locul lor. Avem nouvorba (corectitudinea politică). Avem dușmani interni și externi. Fiecare parte are Goldsteinul ei și minutele de ură. Avem și denunțurile în numele cauzelor superioare. Exista ministerul adevărului („standardele comunității”, și factcheckersii la unii, KGB și supravegherea cetățenilor la ceilalți). Stam bine cu tehnologia de control. Marii Frați cam știu pe unde se aflam și ce credem. Avem turnătorii care toarnă, cu teama că mâine pot fi și ei la rândul lor turnați. Prolii de peste tot se mulțumesc cu Netflix, droguri, libertinaj sexual sau vodca.

Ne mai lipsește ceva, domnule Orwell? Putem scrie the sequel?

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate