joi, septembrie 21, 2023
ENERGIETurist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană...

Turist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană de curent trei zile: Cei care au avut doar carduri au făcut foamea. Cei cu mașini electrice și-au făcut cuibare în ele

Săptămâna trecută, incendiile de vegetație din Grecia au lăsat insula Samothraki fără curent electric timp de mai multe zile, concediile turiștilor aflați în vacanță în zona respectivă fiind date peste cap.

Un turist român, aflat în acele zile în insula Samothraki, a relatat, pe Facebook, ce implicații a avut pana de curent, pornind de la imposibilitatea de a face plăți cu cardul, la punerea mașinilor electrice pe butuci.

„A revenit viata în Samothraki. 3 zile fără curent. Toți turiștii care au avut doar carduri au făcut foamea. Trăiască digitalizarea! Cash-ul a funcționat. Aici totul funcționează pe curent. Unii s-au intors la prepararea mâncării la focul pe lemne, dar puțini, foarte puțini.

Alții, adică 2-3 care au avut generatoare, au prosperat, pentru că au reușit să pregătească mâncarea la taverne. Doar 2-3 taverne deschise pe toată insula. Este prima dată când și-au dat seama ca au nevoie de generatoare. Eu știu că nu poți deschide o locație publică fără a avea generator. Nu primești autorizație de funcționare. De data asta „Las’ că merge și-așa!” n-a mai funcționat.

Cei cu mașinile electrice și-au făcut cuibare-n ele! Generatoarele funcționează cu benzină sau motorină.

Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent? Și apa la WC, tot pe bază de curent ajunge. Antenele de telefonie, internetul, semnalul la telefon, răcitoarele pentru apă, aerul condiționat, plitele electrice pentru prepararea mâncării, aparatele de cafea, radioul, TV-ul etc, toate funcționează pe bază de curent.

Gândiți-vă spre ce ne îndreptăm, când toți vor digitalizare și toată aparatura este pe bază de curent, inclusiv mașinile și CINEVA iți stinge BECUL! Ce faci

Pentru mine a fost o lectie de viață și mă simt binecuvântat că am reușit să trec cu bine prin aceste 3 zile și să mă bucur de frumusețile insulei. Pentru că n-am reușit să fac tot ce mi-am propus, mi-am prelungit vacanța pe insulă. Doamne, ajută!”, a scris, pe Facebook, turistul român.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. „Gândiți-vă spre ce ne îndreptăm, când toți vor digitalizare și toată aparatura este pe bază de curent, inclusiv mașinile și CINEVA iți stinge BECUL! Ce faci [?]”

  Faci ZID în jurul adevărului – ori măcar un gard, dacă este criză – ca în Hawa’ii!

  https://www.greanvillepost.com/2023/08/29/joe-hunter-biden-were-being-bribed-says-ukrainian-prosecutor/

  Unde Redacția nu mai ajunge.

  Brusc, Redacția uită că astea sunt scenarii de coșmar din economii centralizate/socialiste. În economia de piață liberă, mergi la magazin, îți iei centrală termică, turbină eoliană, generatoare de electricitate (pe combustibili fosili), celule solare ETC. Fiecare gospodar, cu ale lui în gospodăria lui.

  În plus, precis astea sunt toate acoperite în „Drepturile Omului”, n-are CUM să le lichideze Democrația!

 2. Unii s-au intors la prepararea mâncării la focul pe lemne
  dar puțini, foarte puțini au facut secs fara prezervativ…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate